Οι τακτικές επιβίωσης του αυριανού, online ανθρώπου σε μια έκθεση

we-are-bud
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

H έκθεση του Δημήτρη Γκέτσι «Attempt vol. I: Iridescent Lover Knife» σηματοδοτεί τις τακτικές επιβίωσης που ακολουθεί ο νέος άνθρωπος για να επιβιώσει.

«Πιστεύω ότι ο άνθρωπος του μέλλοντος θα έχει έναν εντελώς νέο (online) κόσμο. Ποιος είναι αυτός ο νέος άνθρωπος; Είναι ο Pierrot ή ο Harlequin; Χρυσός, Ασημί ή Μπλε; Ήλιος ή Φεγγάρι; Άραγε ο νέος άνθρωπος ψάχνει για το φεγγάρι του κουνελιού, ένα νέο εραστή ή για το όπλο; Δεν έχει σημασία γιατί όλα βρίσκονται στο παρασκήνιο.

Ο Γκέτσις στην πρώτη του ατομική έκθεση εξερευνά μια δεδομένη πραγματικότητα σε ένα μη δεδομένο σύμπαν. Το σύμπαν παίρνει τη μορφή της εξερεύνησης της προσωπικής του ιδιοσυγκρασίας. Ο Κόσμος του αποτελείται από μια αστραφτερή υλικότητα, φαντεζί online ιστορίες, αντικείμενα αγορασμένα από online καταστήματα. Απεικονίζει την ωμή αλήθεια των νέων τάσεων, αποφεύγοντας την πλάγια οδό, τη λείανση των άκρων. Τα έργα του σηματοδοτούν τις τακτικές επιβίωσης που ακολουθεί ο νέος άνθρωπος για να επιβιώσει. Δεν προσπαθεί να γεφυρώσει το υλικό με την τεχνολογία, την κοινωνιολογία ή με το χώρο ενός διαμερίσματος αφού αυτά είναι παρόντα και κάθε άνθρωπος ανήκει στην απεραντοσύνη του παρόντος και του μέλλοντος.

Επιμέλεια: Γεωργία Ελένη Τιγκινάγκα

Ο Δημήτρης Γκέτσις γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2016 και από τον Σεπτέμβριο του 2017 θα συνεχίσει τις σπουδές του στο Royal College of Arts (RCA) για την απόκτηση του ΜΑ Sculpture στο Λονδίνο. To διάστημα 2014 -2015 και παράλληλα με τη φοίτησή του στην ΑΣΚΤ σπούδασε στο Μόναχο στην Akademie der Bildenden Kunste υπό την διδασκαλία του Klasse Olaf Nicolai. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ομαδικά projects στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ το 2016 φιλοξενήθηκε στο residency πρόγραμμα της Art Motile στη Μαδρίτη. Έχει συνεργαστεί με τον Sergio Zevallos για τη documenta 14.

Info
Εγκαίνια: Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 11 Ιουλίου – 23 Ιουλίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 19:00 – 22:00