Ο Prince επέστρεψε στο YouTube

prince-purple Chris Pizzello
ΤΡΙΤΗ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Πρόσφατα δημιουργήθηκε ένας επίσημος λογαριασμός, τερματίζοντας την «απαγόρευση» που είχε επιβάλει ο ίδιος όσο ζούσε.

Λίγο πριν τον ξαφνικό του θάνατο, ο Prince είχε κατεβάσει σχεδόν όλα τα βιντεοκλίπ και αποσπάσματα συναυλιών του από το YouTube, με το σκεπτικό πως η ιστοσελίδα εκμεταλλεύεται τους δημιουργούς. Ειδικά στα τελευταία του χρόνια, ο Prince ασκούσε αυστηρό έλεγχο στη διανομή της μουσικής του, κάτι το οποίο με τη σειρά του έχει δημιουργήσει ορισμένα από τα δικαστικά θέματα στους κληρονόμους του και τις δισκογραφικές εταιρείες.

Πρόσφατα δημιουργήθηκε επίσημος λογαριασμός του Prince στο YouTube, βάζοντας έτσι τέρμα στην σχετικά απαγόρευση που είχε επιβάλει ο ίδιος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Noisey, η σχετική απαγόρευση έληξε μετά τον θάνατο του Prince και πλέον μπορεί να βρει κανείς αρκετά από τα κλασικά βιντεοκλίπ του, όπως του «Let’s Go Crazy» ή το «When Doves Cry». Παράλληλα, το άρθρο σημειώνει πως ένας επίσημος λογαριασμός του Prince στην ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί, όπου υπάρχουν ορισμένα βίντεο από ζωντανές εμφανίσεις.

Στo Paisley Park του Prince βρέθηκε ένας πραγματικός «θησαυρός» ακυκλοφόρητων τραγουδιών.

Δεδομένου του όγκου ακυκλοφόρητων τραγουδιών που βρέθηκαν στο Paisley Park, οι φανς του Prince μπορούν να ελπίζουν πως κάποια στιγμή θα δουν το φως της δημοσιότητας, εφόσον βρεθεί άκρη μεταξύ των κληρονόμων και εμπλεκομένων δισκογραφικών εταιρειών.