Τα Τρίκαλα του Δημήτρη Σωτάκη

dimitris-sotakis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ο συγγραφέας Δημήτρης Σωτάκης εντοπίζει για λογαριασμό μας τα καλύτερα σημεία των Τρικάλων, της πόλης με την οποία νιώθει οικεία. Πάμε να νιώσουμε το ίδιο;

Για έναν απροσδιόριστο λόγο, αισθάνομαι μια μεγάλη οικειότητα με την πόλη των Τρικάλων. Η ατμόσφαιρα της πόλης, η καλοσύνη των κατοίκων και η ρυμοτομία της περιοχής μου δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας και λαχτάρας.

Θυμάμαι τις μοναδικές βόλτες στα δρομάκια της πόλης, στις παλιές συνοικίες Βαρούσι και Μανάβικα, το ωραίο φαγητό και την άμεση απόδραση σε κάποια από τα ομορφότερα χωριά της χώρας, την Ελάτη και το Περτούλι.

Το Φρούριο στην βορειανατολική άκρη της πόλης είναι επίσης ένα αξιοπρόσεκτο σημείο και βέβαια πώς να παραλείψω την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, σχεδόν ένα τοπίο μεταφυσικής ομορφιάς. Μεγάλο πλεονέκτημα και η γέφυρα του Ληθαίου ποταμού στην καρδιά της πόλης, η οποία ενώνει την κεντρική πλατεία με τον πεζόδρομο της Ασκληπιού, εκεί που βρίσκονται παραταγμένα δεκάδες καφέ, μπαρ και βέβαια αποτελεί το σημείο συνάντησης των (νέων ιδιαιτέρως) κατοίκων.

Το βιβλίο που θα πρότεινα για ένα τέτοιο roadtrip είναι «Ο παλαιός των ημερών» του Παύλου Μάτεσι, ενώ το soundtrack που θα άκουγα είναι το «Everybody wants to rule the world» των Tears for Fears. 

Δείτε περισσότερα για το έργο του Δημήτρη Σωτάκη