Δωρεάν βιβλία για την παραλία από τον Δήμο Τεμπών

biblio-thalassa
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ο Δήμος Τεμπών προχώρησε σε μια πρωτοποριακή κίνηση για να ενισχύσει το αναγνωστικό κοινό με βιβλία.

Βλέποντας τον κόσμο να απορροφάται όλο και περισσότερο από την οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου, ακόμα και στον «ιερό χώρο» της παραλίας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος στο Καστρί Λουτρό του Δήμου Τεμπών προχώρησε σε μια πρωτοποριακή κίνηση: στην ίδρυση μιας δωρεάν δανειστικής βιβλιοθήκης για τους θερινούς μήνες. «Βλέπαμε συνεχώς νέους αλλά και ηλικιωμένους να μένουν για μεγάλο διάστημα στην περιοχή και θέλαμε να βρούμε έναν τρόπο για να συμβάλλουμε κι εμείς στο να τους κρατήσουμε το ενδιαφέρον αλλά και να παραμείνει ζωντανή η σχέση τους με τον τοπικό σύλλογο» αναφέραν σε συνέντευξή τους στην «Ελευθερία» ο πρόεδρος και ο ταμίας του συλλόγου, Γιώργος Σαπουντζής και Κωνσταντίνος Σάββας. Η κίνηση του συλλόγου δείχνει πως έχει μεγάλη ανταπόκριση.

Shutterstock

Όπως εξηγούν, θεωρούν ότι η ενασχόληση με το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα, αλλά παράλληλα πιστεύουν πως η κίνηση τους μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει το ενδιαφέρον των νέων και ηλικιωμένων κατοίκων και να ενισχύσει την σχέση τους με τον τοπικό σύλλογο. Μέχρι στιγμής ο σύλλογος τους έχει συγκεντρώσει περίπου 700 βιβλία από δωρεές και ευελπιστεί να φτάσει τα 1.000. Η συλλογή περιλαμβάνει από λογοτεχνία και μυθιστορήματα μέχρι επιστημονικά και εγκυκλοπαιδικά βιβλία, καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα θεμάτων για όλα τα γούστα.

Shutterstock

Τα επίσημα εγκαίνια της βιβλιοθήκης, η οποία λειτουργεί εδώ και κάποιο καιρό, θα  πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Ζαφείρη στο Καστρί Λουτρό στις 11 το πρωί την Κυριακή 16 Ιουλίου, ενώ μετά θα ακολουθήσει η «Καστρί 33 Χρόνια» έκθεση φωτογραφίας. Οι ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης είναι 10 το πρωί με 12 το μεσημέρι και 6 με 8 το απόγευμα. Το μόνο που χρειάζεται για να γραφτεί κανείς στην βιβλιοθήκη είναι ένας αριθμός τηλεφώνου, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν υπενθυμίσεις για βιβλία που έχουν κρατηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.