Επαναπατρισμός της ψυχεδελικής Rolls-Royce του John Lennon

john-lennon-rolls-royce
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Το πολυτελές αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί για λίγες μέρες σε μια έκθεση αυτοκινήτου στο Λονδίνο.

Μια ειδικά τροποποιημένη και διακοσμημένη κίτρινη Rolls-Royce του 1964 που ανήκε στον John Lennon θα παρουσιαστεί στην έκθεση «Great Eight Phantoms» του Λονδίνου, από τις 29 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου. Ο Lennon αγόρασε τη Rolls-Royce Phantom V για 6.600 λίρες τον Δεκέμβριο του 1964 και γρήγορα έκανε μερικές βελτιώσεις.

Η πρώτη «αναβάθμιση» ήταν η εγκατάσταση πικάπ, eight-track κασετόφωνου, ραδιοτηλεφώνου καθώς και ενός ψυγείου. Αργότερα εγκατέστησε μια τηλεόραση και μετέτρεψε το πίσω κάθισμα σε κρεβάτι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Lennon αρχικά είχε προσλάβει οδηγό, αφού ο ίδιος δεν απέκτησε δίπλωμα οδήγησης μέχρι τον Φεβρουάριο του 1965.

Πριν την κυκλοφορία του «Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band» το 1967, ο Lennon έβαψε το πολυτελές αυτοκίνητο με ψυχεδελικά χρώματα και το πήρε αργότερα μαζί του στις ΗΠΑ. Τελικά όμως αναγκάστηκε να δωρίσει την Rolls-Royce στο Cooper Hewitt Museum of Design για μια έκθεση λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισε με την εφορία.

Μετά τον θάνατο του Lennon, το αυτοκίνητο πουλήθηκε σε δημοπρασία και το απέκτησε ο Καναδός επιχειρηματίας Jimmy Pattison για 2,3 εκατομμύρια δολάρια, ο οποίος αργότερα δώρισε το αυτοκίνητο στο επαρχείο της Βρετανικής Κολούμπια. Το αυτοκίνητο θα μεταφερθεί στον «τόπο καταγωγής» του μέσα στον Ιούλιο για να εκτεθεί στο Bonhams της New Bond Street στο Λονδίνο. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση εδώ.