Σύντομα έρχεται το νέο, φουτουριστικό άλμπουμ της Björk

bjork-live Santiago Felipe
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Με ένα χειρόγραφο μήνυμα η Ισλανδή σταρ αποκάλυψε πως «πολύ σύντομα» θα κυκλοφορήσει ο νέος της δίσκος.

Ο πιο πρόσφατος δίσκος της Bjork είναι το «Vulnicura», το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2015. Στα πλαίσια του δίσκου αυτού συνεργάστηκε με τους Arca και Haxan Cloak, ενώ θεματικά εστίασε στον χωρισμό της από τον Matthew Barney. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε μια εκδοχή του δίσκου μονάχα με έγχορδα, το «Vulnicura Strings».

Μέσω ενός χειρόγραφου μηνύματος που μοιράστηκε μέσω του Facebook, η Ισλανδή σταρ επιβεβαίωσε τις φήμες πως ετοιμάζει έναν δίσκο με νέο υλικό, ο οποίος θα κυκλοφορήσει μάλιστα «πολύ σύντομα». Για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, όπως ο τίτλος ή η ημερομηνία κυκλοφορίας του επερχόμενου άλμπουμ, αλλά υπάρχει η δυνατότητα προαγοράς μέσω του επίσημου online shop της Björk.

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά πάντως ένας από τους κοντινούς συνεργάτες της Björk είχε αποκαλύψει πως η τραγουδίστρια είχε ήδη γράψει πολλά τραγούδια για τον νέο δίσκο και σχολίασε πως ακουγόταν πραγματικά φουτουριστικός. Ο καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής Andrew Thomas Huang έχει συνεργαστεί με την Björk στο παρελθόν σε ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά βιντεοκλίπ της – όπως το «Blake Lake» και «Mutual Core» – και δήλωσε πρόσφατα πως ετοιμάζει ένα βίντεο για τον νέο δίσκο.

Όταν ρωτήθηκε για τον νέο δίσκο, ο Huang απάντησε πως η Bjork συνέχισε να εξελίσσει τον αυτό που πέτυχε με το «Vulnicura», ο οποίος ήταν προσωπικός και εσωστρεφής. Ο ίδιος δήλωσε πως ήταν ενθουσιασμένος για τη νέα συνεργασία τους και πως το υπόβαθρο του στα οπτικά εφέ θα αξιοποιηθεί περισσότερο στον νέο δίσκο. Παρά το γεγονός ότι απέφυγε να μιλήσει για τον ήχο, δήλωσε ότι θα είναι φουτουριστικός «κατά έναν ελπιδοφόρο τρόπο, που νομίζω ότι χρειάζεται αυτή τη στιγμή».