Νέα φιλανθρωπική εκστρατεία από την Rihanna

rihanna-ofo-bike
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Θα δώσει υποτροφίες και ποδήλατα σε κορίτσια που φοιτούν στο Μαλάουι.

Η Rihanna έχει ξεκινήσει μια καινούρια φιλανθρωπική εκστρατεία στο Μαλάουι, με στόχο να ενισχύσει την εκπαίδευση των κοριτσιών στην χώρα. Η τραγουδίστρια ίδρυσε την μη-κερδοσκοπική οργάνωση Clara Lionel Foundation το 2012 με στόχο να βοηθήσει παιδιά. Το ίδρυμα, το οποίο πήρε το όνομα του από τον παππού και την γιαγιά της Rihanna, εστιάζει στην χρηματοδότηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και υγείας σε φτωχές κοινότητες ανά τον κόσμο.

Στα πλαίσια της πιο πρόσφατης εκστρατείας του στον τομέα της εκπαίδευσης, το ίδρυμα της Rihanna ανακοίνωσε την συνεργασία του με την κινέζικη εταιρεία ποδηλάτων κοινής χρήσης ofo. Βάσει της συμφωνίας μεταξύ των δυο, θα δωρίζονται ποδήλατα σε όσους λαμβάνουν υποτροφίες στο Μαλάουι, ώστε να μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο με ασφάλεια. Παράλληλα θα δοθούν υποτροφίες σε φοιτητές στην Κίνα, την Βραζιλία, το Μπαρμπάντος, την Κούβα, την Αϊτή, την Γρανάδα, την Γουιάνα και την Τζαμάικα οι οποίο έχουν δεκτοί σε αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Η τραγουδίστρια από το Μπαρμπάντος έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια.

«Είμαι τόσο χαρούμενη για την νέα συνεργασία του Clara Lionel Foundation με την ofo γιατί θα βοηθήσει τόσα πολλά νεαρά άτομα ανά τον κόσμο να λάβουν μια ποιοτική εκπαίδευση και θα βοηθήσει νεαρά κορίτσια στο Μαλάουι να πάνε στο σχολείο με ασφάλεια, μειώνοντας τις μεγάλες αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν ολομόναχες για να πάνε και να έρθουν από το σχολείο» δήλωσε η Rihanna στην ανακοίνωση της. Από την πλευρά του το ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ofo Dai Wei εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την συνεργασία με την Rihanna και το ίδρυμα της με στόχο να βελτιώσουν την πρόσβαση στην παιδεία σε φτωχές περιοχές.

Στις αρχές του έτους η Rihanna ταξίδεψε στην Αφρικανική χώρα με στόχο να μάθει πως μπορεί να βοηθήσει δασκάλους, μαθητές και την κυβέρνηση της χώρας ώστε να βελτιωθεί η εκπαίδευση, αφού μόλις 8% των μαθητών ολοκληρώνουν τις δευτεροβάθμιες σπουδές τους. Αργότερα, τον Ιούνιο, η Rihanna συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron και την Πρώτη Κυρία Brigitte Macron για να συζητήσουν θέματα εκπαίδευσης. Μετά την συνάντηση τους, η τραγουδίστρια ευχαρίστησε το ζεύγος Macron, υπογραμμίζοντας το πάθος τους για την σημασία της εκπαίδευσης.