Προς πώληση το σπίτι που ενέπνευσε το «Νεκροταφείο ζωντανών» του King

pet-cematary-house-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Ο συγγραφέας ζούσε με την οικογένεια του στο διώροφο σπίτι στο Maine την δεκαετία του 1970.

Το «Νεκροταφείο ζωντανών» είναι ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα τρόμου του Stephen King, με τον συγγραφέα να γράφει το σενάριο της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου το 1989, σε σκηνοθεσία της Mary Lambert. Στο παρελθόν ο King έχει αποκαλύψει πως άντλησε έμπνευση από ένα σπίτι το οποίο η οικογένεια του νοίκιαζε στο Orrington του Maine την δεκαετία του 1970. Τώρα υπάρχει η δυνατότητα στους θαυμαστές του King να αποκτήσουν το συγκεκριμένο σπίτι.

O King εμπνεύστηκε από το σπίτι που νοίκιαζε στο Maine.

Το σπίτι στο νούμερο 664 της River Road βρίσκεται κοντά σε πολυσύχναστο δρόμο, με αποτέλεσμα πολλά γατιά και σκυλιά να βρίσκουν τραγικό θάνατο από απρόσεχτους οδηγούς. Έτσι εξηγείται το πρόχειρο νεκροταφείο ζώων που υπήρχε για πολλά χρόνια στο δάσος πίσω από το σπίτι στο Orrington. Ο ίδιος αναφέρει μια ιστορία από τα παιδικά του χρόνια, όταν ένα φορτηγό πάτησε και σκότωσε την γάτα της κόρης του. Σύμφωνα με τον King, του ήρθε η ιδέα για το βιβλίο του όταν έθαψε την γάτα και έπρεπε να εξηγήσει στην κόρη του τι συνέβη.

Zillow.com

Με λίγο καθάρισμα, ο κήπος στο πίσω μέρος του σπιτιού μπορεί να γίνει ο «παράδεισος του κηπουρού».

Το διώροφο σπίτι χτίστηκε πριν από 113 χρόνια και έχει δυο τζάκια, τέσσερις κρεβατοκάμαρες, ένα κελάρι και μια ηλιόλουστη βεράντα. Το σπίτι βρίσκεται σε οικόπεδο τριών στρεμμάτων και πωλείται για μόλις 255.000 δολάρια, με το μεσιτικό γραφείο να σημειώνει πως υπάρχει ένα ξεχωριστό διαμέρισμα προς ενοικίαση πάνω από το γκαράζ. Ίσως με μια αίσθηση του χιούμορ, το γραφείο συμπληρώνει πως υπάρχει τεράστιος κήπος στο πίσω μέρος του σπιτιού, η οποία «εφόσον καθαριστεί» θα αποτελέσει «παράδεισο για κηπουρούς» ή ιδανικός χώρος για έναν μεγάλο παιδότοπο. Δεν αναφέρεται πάντως εάν θα χρειαστεί εξορκισμός.