Ο Morrissey ανακοίνωσε τον τίτλο του νέου του άλμπουμ

morrissey
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Το «Low In High-School» θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο μέσω της νέας του δισκογραφικής στέγης.

Μετά από τρία χρόνια, ο Morrissey θα κυκλοφορήσει έναν νέο δίσκο, το «Low in High-School» μέσω της νέας του δισκογραφικής στέγης, της BMG. Τελευταία του δισκογραφική δουλειά ήταν το «World Peace Is None Of Your Business» που βγήκε το 2014 μέσω της Harvest. Η συνεργασία όμως με την συγκεκριμένη δισκογραφική εταιρεία ήταν ιδιαίτερα προβληματική – «σχεδόν με σκότωσε» είχε δηλώσει ο ίδιος μετά το γρήγορο «διαζύγιο» τους.

Έχοντας βρει λοιπόν μια νέα δισκογραφική εταιρεία, ο πρώην τραγουδιστής των Smiths σκοπεύει να κυκλοφορήσει τον ενδέκατο solo του δίσκο στις 17 Νοεμβρίου. Η μουσική ηχογραφήθηκε στα La Fabrique Studios στο Παρίσι, καθώς και στα Forum Studios του Ennio Morricone στην Ρώμη. Χρέη παραγωγού εκτέλεσε ο Joe Chiccarelli, ο οποίος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον Frank Zappa, τους Strokes, τον Beck και τους White Stripes.

«Δεν υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες στις μέρες μας που μπορούν να συγκριθούν με τον Morrissey» σχολίασε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της BMG Korda Marshall. «Είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο. Είναι καταπληκτικός, ευφυής, πνευματώδης, γλαφυρός και πάνω απ’ όλα, θαρραλέος. Οι στίχοι, το χιούμορ και οι μελωδίες του έχουν επηρεάσει πολλές γενιές. Η μουσική αυτού του ορόσημου δίσκου θα μιλήσει από μόνη της και είμαστε ενθουσιασμένοι που τον καλωσορίζουμε στην BMG» κατέληξε ο Marshall.

Προτού υπογράψει το νέο του δισκογραφικό συμβόλαιο, ο Morrissey είχε επικρίνει την μουσική βιομηχανία και την έντονη λογοκρισία. «Υπήρξε μια εποχή που η μουσική βιομηχανία υπηρετούσε τον καλλιτέχνη, αλλά τώρα ο καλλιτέχνης πρέπει να υπηρετεί την μουσική βιομηχανία, για αυτό τώρα όλα είναι τόσο άνοστα. Υπάρχει τεράστια λογοκρισία τώρα. Εάν το εξετάσεις, για παράδειγμα, η άνοδος των Sex Pistols πέτυχε γιατί κανείς δεν την είχε προβλέψει και η βιομηχανία δεν πίστευε πως ένα συγκρότημα όπως οι Sex Pistols θα μπορούσε να είναι δημοφιλές, πόσο μάλλον να υπάρχει» σχολίασε καυστικά ο πρώην τραγουδιστής των Smiths.

Καταλήγοντας, ο Morrissey τόνισε πως «τώρα είναι υπό εξαιρετικό έλεγχο και παρακολούθηση, για να διασφαλιστεί πως δεν θα βγει κανένας τραγουδιστής με πολιτικό μήνυμα. Το αποτέλεσμα είναι προφανές. Έχουμε ξεμείνει με μουσικά charts τα οποία δεν αντικατοπτρίζουν τα συναισθήματα και τις ανάγκες των ευσεβών μουσικόφιλων. Αλλά δεν μπορεί να υπάρξει μια επανάσταση».