Beyoncé και Coldplay στηρίζουν τα θύματα του τυφώνα Χάρβεϊ

beyonce-chris-martin
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Πρόκειται για τον πιο ισχυρό τυφώνα των τελευταίων 50 ετών που έχει πλήξει την πολιτεία του Τέξας.

Ο τυφώνας Χάρβεϊ που έχει πλήξει την πολιτεία του Τέξας έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές, με την πόλη του Χιούστον να αντιμετωπίζει «καταστροφικές» πλημμύρες. Ορισμένες περιοχές της πόλης, ειδικότερα στο κέντρο, είναι απροσπέλαστες, με το νερό να φτάνει το ένα μέτρο.

Με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα δραματική, η Beyoncé υποσχέθηκε να βοηθήσει όσα από τα θύματα του τυφώνα Χάρβεϊ μπορεί, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε την Δευτέρα. «Η καρδιά μου πάει στην γενέτειρά μου, το Χιούστον, και θα προσεύχομαι συνέχεια για αυτούς που έχουν επηρεαστεί και για τους διασώστες που είναι τόσο θαρραλέοι και αποφασισμένοι να κάνουν τόσα για να βοηθήσουν» έγραψε η Beyoncé στην Houston Chronicle.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

«Δουλεύω στενά με την ομάδα μου στο [φιλανθρωπικό ίδρυμα] BeyGOOD καθώς και τον πάστορά μου (Rudy Rasmus της εκκλησίας St. John στο κέντρο του Χιούστον) για να εφαρμοστεί ένα σχέδιο ώστε να βοηθήσουμε όσους μπορούμε» εξήγησε στη συνέχεια η Beyoncé. Παράλληλα, η τραγουδίστρια έστειλε ένα μήνυμα ελπίδας στους κατοίκους του Τέξας μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram.

AP Photo / David J. Phillip

Πολλοί δρόμοι της πόλης έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Το δικό τους μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης έστειλαν οι Coldplay από το Μαϊάμι, όπου έδωσαν συναυλία τη Δευτέρα. Το συγκρότημα ήταν προγραμματισμένο να παίξει στο Χιούστον την περασμένη Παρασκευή (25 Αυγούστου), αλλά τα σχέδια τους άλλαξαν λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας. Στη συναυλία της Δευτέρας έπαιξαν το τραγούδι «Houston #1», το οποίο και αφιέρωσαν στα θύματα του τυφώνα Χάρβεϊ. Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο του τραγουδιού πατώντας εδώ. Προλογίζοντας το κομμάτι, ο Chris Martin εξήγησε πως αυτή θα ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που θα το έπαιζαν.

«Αυτό είναι γιατί όλοι μεγαλώσαμε αγαπώντας την country μουσική και επειδή είναι περίπου τι σκεφτόμαστε όταν πάμε στο Τέξας. Οπότε αν μπορείτε να δείξετε λίγη κατανόηση, αυτό είναι ένα νέο τραγούδι και δεν θα το ξαναπαίξουμε» είπε ο frontman των Coldplay για να συμπληρώσει πως «θα το τραγουδήσουμε στο Μαϊάμι για όλους εδώ και θα το στείλουμε εκεί [στο Τέξας] σε όλους όσους έχασαν την συναυλία».