Η Αντιόπη Φραντζή γράφει για τα μαθητικά κατορθώματα

ekdoseis-metaixmio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η σειρά απευθύνεται σε παιδιά άνω των 6 ετών και στόχο έχει να τους δώσει φωνή για όλα εκεία που τα απασχολούν.

Μια σειρά με μικρές ιστορίες της καθημερινής σχολικής ζωής. Απευθύνεται στα παιδιά για να τους δώσει φωνή και να μας μιλήσουν για τα ζητήματα που τα απασχολούν, στους γονείς για να τους δώσει μικρά τρικ ενθάρρυνσης των παιδιών τους, στους εκπαιδευτικούς για να αναγνωρίσουν και να διευρύνουν τον εαυτό τους.

Τι κάνουν τα πρωτάκια;

Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τη Νεφέλη. Πρώτη μέρα στο σχολείο, πρώτη μέρα στην Πρώτη τάξη. Κι ενώ όλα μοιάζουν δύσκολα και τρομακτικά, κάτι αναπάντεχο συμβαίνει, που θα κάνει τη μικρή να φύγει στο σχόλασμα μ’ ένα πλατύ χαμόγελο…

Τα ζωγραφιστά μυστικά

Στον Ιάσονα αρέσει πολύ να ζωγραφίζει, αλλά όχι και τόσο να γράφει. Μέχρι που έρχεται ένας καινούριος δάσκαλος, που αγαπά κι εκείνος τη ζωγραφική, και δείχνει στα παιδιά έναν νέο τρόπο ν’ αντιμετωπίζουν τα γράμματα και τους αριθμούς. Και τότε, όλα αλλάζουν…

Η Αντιόπη Φραντζή γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών και παιδαγωγικά στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιώς και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο University of Strathclyde σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Σήμερα εργάζεται ως Διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Επίσης, ασχολείται με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γεννήθηκε τον Δεκέμβρη του 1986 στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας και από παιδί έχει μια μεγάλη αγάπη, τη ζωγραφική. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, αφήνοντας τους παιδικούς του ήρωες πίσω, κλειδωμένους κάπου μέσα στην καρδιά και τα παλιά του τετράδια. Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ, αφού η γυναίκα του και τα παιδιά του βρήκαν το κλειδί και τους ελευθέρωσαν όλους. Από τότε η ζωή του γέμισε πάλι με χρώμα και χαρά. Συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους, εικονογραφεί παιδικά παραμύθια και κάποιες φορές γράφει κι εκείνος μερικά. Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της IBBY (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου) και έχει εικονογραφήσει βιβλία για τις εκδόσεις Μεταίχμιο, Σαββάλας, Ψυχογιός, Ελληνοεκδοτική, Ακμή, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη κ.ά. Μάθετε περισσότερα γι’ αυτόν στο dyonikoskriss.blogspot.gr.