Έρχεται ο 4ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος στη Στοά του Βιβλίου

stoa-toy-biblioy1
ΤΡΙΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η γιορτή της ευρωπαϊκής νεανικής λογοτεχνίας και της διαφορετικότητας το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 11.00 έως τις 15.00

Η βόλτα με τους ευρωπαίους λογοτέχνες συνεχίζεται, με φετινή θεματική τη νεανική λογοτεχνία. Ο 4ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργειών του EUNIC για την κατανόηση, την προώθηση και την ενίσχυση της πολιτισμικής και γλωσσικής ποικιλομορφίας και της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών κοινωνιών, με στόχο την ανάδειξη της πολυμορφίας της λογοτεχνικής έκφρασης στην Ευρώπη και την παρουσίαση της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και των ευρωπαίων λογοτεχνών στο ευρύ κοινό μέσω μιας σειράς δημοσίων αναγνώσεων και άλλων παράλληλων δράσεων.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην παιδική και νεανική λογοτεχνία και εστιάζει στην πολιτισμική διαφορετικότητα (cultural diversity), με στόχο να προβάλει την αλληλεγγύη και τη συνύπαρξη ατόμων με διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον, προέλευση, γλώσσα και θρησκεία και να ενταχθεί στον ευρύτερο κύκλο δράσεων και εκδηλώσεων του EUNIC Αθήνας, με γενικό τίτλο «The role of culture in cultural integration: The culture of integration».

Ο περίπατος θα περιλαμβάνει αναγνώσεις, παιχνίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα, υπογραφή βιβλίων και άλμπουμ, συζητήσεις με το κοινό, κ.ά. σε διάφορα σημεία της Στοάς. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί όλους τους χώρους της εκδήλωσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Συμμετέχοντες λογοτέχνες
Bernard Friot (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος)
Antonio G. Iturbe (Instituto Cervantes)
Anastasia Kalantzi-Azizi (Πρεσβεία Αυστρίας)
Julia Kaergel (Goethe-Institut Athen)
Tanya Landman (British Council)
Πάνος Χριστοδούλου, Παναγιώτα Πλησή (Σπίτι της Κύπρου)

Info
Στοά του βιβλίου 
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο