Από τον οίκο Gucci το εντυπωσιακό φόρεμα της Björk

bjork-the-gate
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Κυκλοφόρησε το βιντεοκλίπ του νέου single της Ισλανδής pop star, «The Gate».

Η Björk έδωσε στη δημοσιότητα το ψυχεδελικό βιντεοκλίπ για το νέο της single «The Gate» από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο «Utopia».  Για τις ανάγκες του βιντεοκλίπ η Ισλανδή pop star δούλεψε με τον επί-χρόνια συνεργάτη της Andrew Huang και τον σχεδιαστή του οίκου μόδας Gucci Alessandro Michele. Μπορείτε να δείτε το βιντεοκλίπ του «The Gate» πατώντας εδώ.

«Είναι η πρώτη ματιά στην ουτοπία της Björk», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο Huang. «Η πόρτα βρίσκεται μέσα στο τραύμα του “Vulnicura”,  το οποίο τώρα φαίνεται να έχει μεταμορφωθεί σε μια πρισματική πύλη που διοχετεύεται ανάμεσα στα στήθη δυο εραστών. Εραστές όχι με την καθημερινή, ρομαντική έννοια, αλλά κατά έναν ευρύτερο κοσμολογικό τρόπο. Ως εισαγωγή στο νέο δίσκο της Björk, το “The Gate” αποτελεί μια διακήρυξη ελπίδας, την οποία τραγουδά μια γυναίκα που άλλαξε κατεύθυνση και μεταμορφώθηκε σε ένα φωτεινό σύνολο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Στο βιντεοκλίπ ξεχωρίζει το εντυπωσιακό φόρεμα που φορά η Björk, το οποίο σχεδιάστηκε από την Gucci. Ο οίκος μόδας μοιράστηκε ένα βίντεο με τη δημιουργία του φορέματος, το οποίο φέρει την υπογραφή του Alessandro Michele. Χρειάστηκαν περίπου 550 ώρες για να δημιουργηθεί το φόρεμα, συν άλλες 320 ώρες για το κέντημα. Όπως αναφέρει η Gucci, χρησιμοποιήθηκαν πέντε μέτρα πλισέ ιριδίζοντος υφάσματος από PVC, τρία μέτρα λωρίδων ιριδίζοντος PVC και 20 μέτρα από πλισέ λούρεξ οργάντζα. Ο σχεδιαστής του οίκου μόδας ανέλαβε και τον ρόλο καλλιτεχνικού διευθυντή του βιντεοκλίπ, μαζί με τον James Merry.

O έμπειρος σκηνοθέτης έχει δημιουργήσει ορισμένα από τα πιο ξεχωριστά και πρωτοποριακά βιντεοκλίπ της Björk τα τελευταία χρόνια, όπως για τα singles «Black Lake» και «Mutual Core». Πέραν της Björk, o Huang έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Sigur Rós και Atoms For Peace.