Οι σπουδαστές της σχολής Focus παρουσιάζουν τους καρπούς της μαθητείας τους

rita-tsela ΡΙΤΑ ΤΣΕΛΑcopy
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μια έκθεση που δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν στο κοινό ένα δείγμα από τις προσπάθειές τους κατά το διάστημα της μαθητείας και επαφής τους με τη φωτογραφία.

Οι σημερινές συνθήκες έχουν την τάση να διαμορφώνουν μια μεταλλασσόμενη φωτογραφική δραστηριότητα και πρακτική δίνοντας την αίσθηση ότι οι παλαιότεροι κανόνες και οι προηγούμενες προσεγγίσεις αφήνουν περισσότερο χώρο στην απλότητα και στον αυθορμητισμό.

ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΦΙΝΑ

Η προγενέστερη μορφή και γνώση παραμερίζονται με τον άμεσο νέο τρόπο που η φωτογραφία πλέον εφαρμόζεται. Η τεχνολογική της διαφοροποίηση επιφέρει αναπόφευκτα διαφορετικές αντιμετωπίσεις στην αισθητική και κοινωνική της δράση.

Σαν επακόλουθο, σε σύντομα χρονικά διαστήματα η φωτογραφική δημιουργία επανεξετάζεται θεματολογικά και αισθητικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαξιώνει το παρελθόν της, παρόλο που φωτογραφικές δημιουργίες μιας κάποιας εποχής φαντάζουν κάπως ξεπερασμένες στην τωρινή μας θέαση και τωρινές φωτογραφικές προσεγγίσεις να ήταν πριν από λίγο καιρό αδιανόητες.

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΑΤΣΗ

Μέσα σε αυτόν τον επαναπροσδιορισμό της φωτογραφικής αισθητικής, ο νέος δημιουργός φωτογράφος καλείται να αντιμετωπίσει έναν αντίστοιχο προβληματισμό με τους προγενέστερους. Να διαμορφώσει μια προσωπική ματιά και αισθητική, στη θεματολογία που επιλέγει. Ελευθερία, αυθορμητισμός, σε συνδυασμό με πάθος για δημιουργία, έρευνα και κατανόηση της εποχής μας είναι οι σημαντικοί παράγοντες.

ΙΟΛΗ ΚΟΛΛΙΑ
Info
Εγκαίνια: Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017,  Ώρα: 20.00
Διάρκεια: 23 Σεπτεμβρίου-15 Οκτωβρίου
Ωράριο εκθεσιακού χώρου: Καθημερινά 12.00 – 21.00