Μετά την τρικυμία, ούριος άνεμος φέρνει κοντά τους Kanye West και Jay-Z

kanye-west-Jay-z Phil McCarten
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Συμφώνησαν να βρεθούν σύντομα με στόχο να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω του Tidal.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Kanye West αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία με το Tidal του Jay-Z, λόγω οικονομικών διαφορών. Τότε είχε αναπτυχθεί η φημολογία πως ο West δεν ήταν ικανοποιημένος με την υπηρεσία streaming, ισχυριζόμενος πως του χρωστούν πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια. Η νομική πλευρά του West ενημέρωσε το Tidal πως η εταιρεία είχε παραβεί τους όρους του συμβολαίου και ως εκ τούτου, παύει να ισχύει. Μετά από μια ανταλλαγή μηνυμάτων, τελικά δεν βρέθηκε κάποια λύση.

Η διένεξη μεταξύ των δυο ράπερ ξεκίνησε μετά την κυκλοφορία του «The Life of Pablo» του West, χάρη στο οποίο το Tidal απέκτησε 1,5 εκατομμύρια νέους συνδρομητές. Βάσει του συμβολαίου των δυο πλευρών, ο West έπρεπε να λάβει ένα bonus, το οποίο η υπηρεσία streaming δεν φέρεται να του έχει πληρώσει. Η πλευρά του Kanye ισχυρίζεται επίσης πως το Tidal δεν έχει πληρώσει για ορισμένα βίντεο που ανέβηκαν στη υπηρεσία streaming.

Από την άλλη, η υπηρεσία streaming του Jay-Z έχει διαμηνύσει πως το συμβόλαιο με τον West είναι ακόμα σε ισχύ, ενώ απείλησε να καταθέσει μήνυση εάν ο καλλιτέχνης υπογράψει συμβόλαιο με άλλη υπηρεσία streaming. Ο West απάντησε πως εάν συμβεί αυτό, τότε και ο ίδιος θα καταθέσει μήνυση εναντίον του Tidal. Σύμφωνα με άρθρο του ΤΜΖ, ο Kanye West και ο Jay-Z έχουν συμφωνήσει να βρεθούν «πρόσωπο με πρόσωπο» ώστε να λύσουν τις διαφορές του. Η συνάντηση αναμένεται «σύντομα» και λογικά θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το Tidal.

Πέραν των διαφορών τους με το Tidal, η σχέση των δυο ράπερ έχει περάσει από σαράντα κύματα. Το περασμένο έτος, ο West κατέκρινε τον Jay-Z επί σκηνής, ισχυριζόμενος πως ο πρώην φίλος του δεν τον είχε πάρει τηλέφωνο μετά την ένοπλη ληστεία στο Παρίσι με θύμα τη σύζυγό του, Kim Kardashian. Παράλληλα, ο West δήλωσε πως ο Jay-Z είχε τη δύναμη να διατάξει την δολοφονία του, ενώ τότε έκανε γνωστές τις αντιρρήσεις του με το Tidal. Ο ράπερ ξεκαθάρισε πως η πολυαναμενόμενη συνέχεια στο συνεργατικό άλμπουμ «Watch The Throne» δεν θα κυκλοφορούσε ποτέ, εξαιτίας της «βλακείας με το Tidal/Apple».