Πάνω από 300.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα για το βιβλίο της Hillary Clinton

hillary-clinton-wave Carlos Barria
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τα απομνημονεύματα της Hillary Clinton με τίτλο «What Happened» κυκλοφόρησαν στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster, το βιβλίο έχει πουλήσει πάνω από 300.000 αντίτυπα μέχρι στιγμής. Στο σύνολο συμπεριλαμβάνονται τόσο τα 167.000 σκληρόδετα αντίτυπα, όσο και τα ebooks και τα audiobooks.

Η εκπληκτική επίδοση του βιβλίου της Clinton είναι η σπουδαιότερη των τελευταίων πέντε ετών στην κατηγορία non-fiction, αφού ξεπέρασε το «No Easy Day» του Mark Owen, το οποίο πούλησε 250.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του το 2012.

«Η αξιοσημείωτη ανταπόκριση στο βιβλίο δείχνει πως παρά όσα έχουν γραφτεί και συζητηθεί το περασμένο χρόνο, υπάρχει ξεκάθαρα μια τεράστια επιθυμία από πλευράς των αναγνωστών να μάθουν και να καταλάβουν τα ιστορικά γεγονότα των εκλογών του 2016 από την μοναδική προοπτική της Hillary Clinton», σχολίασε η πρόεδρος του εκδοτικού οίκου, Carlyn Reidy, για να συμπληρώσει πως «η ειλικρίνεια και η αμεσότητα του “What Happened” ικανοποιεί αυτή τη ζήτηση».

Reuters / Andrew Kelly

Αν και το νούμερο των 300.000 αντιτύπων εντυπωσιάζει, δεν πρόκειται για την καλύτερη επίδοση της συγγραφέως, αφού τα απομνημονεύματά της με τίτλο «Living History» είχαν πουλήσει 600.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας τους το 2003. Το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Hard Choices» – το οποίο αναφέρεται στα χρόνια της ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ – είχε πουλήσει «μόλις» 100.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα στα βιβλιοπωλεία.

Το νέο βιβλίο της Clinton αναφέρεται στην προεκλογική της εκστρατεία το περασμένο έτος και το πώς η ίδια αντιμετώπισε την αναπάντεχη ήττα της τον Νοέμβριο. Παράλληλα, μοιράζεται τις σκέψεις της για την αντίστοιχη εκστρατεία του Donald Trump, την μάχη που έδωσε με τον Bernie Sanders, τον σεξισμό που αντιμετώπισε κατά τον προεκλογικό της αγώνα, καθώς και τις φήμες για εμπλοκή του πρώην διευθυντή του FBI, James Comey, και της ρωσικής κυβέρνησης στις αμερικάνικες εκλογές.