Η Taylor Swift τραγουδά την οδηγική ασφάλεια

taylor-swift Evan Agostini
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

«Η παλιά Taylor δεν μπορεί να έρθει στο τηλέφωνο, γιατί οδηγεί».

Οι στίχοι της Taylor Swift έχουν χρησιμοποιηθεί στις φωτεινές πινακίδες των ΗΠΑ, για να υπενθυμίζουν τους οδηγούς να μην χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα ενώ οδηγούν. Στο πρόσφατο single της Swift «Look What You Made Me Do» υπάρχει ένα spoken-word κομμάτι με ένα μήνυμα από τηλεφωνητή, στο οποίο ακούγεται η φράση «I’m sorry, the old Taylor can’t come to the phone right now. Why? Because she’s dead».

Οι υπεύθυνοι του τμήματος μεταφορών στην πολιτεία της Αϊόβα χρησιμοποίησαν μια παραλλαγή των στίχων της Swift στους αυτοκινητοδρόμους. Το μήνυμα που εμφανίζεται στις πινακίδες γράφει «Old Taylor can’t come to the phone… she’s driving», συμπληρώνοντας τον αριθμό των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα. Οι αρχές της Αϊόβα σημείωσαν στο Twitter: «Εάν δεν καταλάβετε το μήνυμα σήμερα, ρωτήστε τον πιο κοντινό millennial».

Μένει να φανεί εάν η δικηγορική ομάδα της Swift θα επέμβει, αφού η Αμερικανίδα τραγουδίστρια πρόσφατα κατέθεσε τις σχετικές αιτήσεις για να αποκτήσει το copyright ορισμένων φράσεων από τα τραγούδια του νέου της δίσκου, «Reputation». Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Swift, η κίνηση αυτή είναι επιχειρηματική σωστή, ώστε να διαφυλάξει τα πνευματικά της δικαιώματα στον χώρο της μόδας.

Εκπρόσωπος της τραγουδίστριας σχολίασε πως οι στίχοι και οι τίτλοι τραγουδιών συχνά χρησιμοποιούνται σε ρούχα και άλλα προϊόντας χωρίς τη συγκατάθεση των δημιουργών, με αποτέλεσμα οι θαυμαστές να αγοράζουν προϊόντα πιστεύοντας λανθασμένα πως στηρίζονται από τους καλλιτέχνες. Παρά το γεγονός ότι η κίνησή της έχει νόημα από επιχειρηματική σκοπιά, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.