George Michael: «Ένιωθα ότι οι θεοί τα έχουν βάλει μαζί μου»

george-michael
ΤΡΙΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Στην τελευταία του συνέντευξη, ο τραγουδιστής είχε μιλήσει για τον θάνατο του πρώτου συντρόφου του και εκείνον της μητέρας του.

Ένα από τα τελευταία project που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ο George Michael πριν τον θάνατό του ήταν το ντοκιμαντέρ «George Michael: Freedom». Στο 90λεπτο ντοκιμαντέρ, ο πολυαγαπημένος τραγουδιστής μίλησε για τους θανάτους της πρώτης του αγάπης, Anselmo Feleppa, και της μητέρας του, Lesley Angold Panayiotou, και για το πώς τον επηρέασαν.

«Αυτή είναι η ιστορία για το πώς παρενέβησαν η φήμη και η τραγωδία» αναφέρει ο Michael για την προσωπική του ζωή όταν οι Wham! βρίσκονταν στο απόγειο της επιτυχίας τους. Ο ίδιος θεωρούσε πως «οι θεοί τα έχουν βάλει μαζί» του, αναφορικά με τους θανάτους των δυο αγαπημένων του προσώπων μέσα σε μια πενταετία.

«Από την ημέρα που έμαθα για τον σύντροφό μου μέχρι την ημέρα που μπορώ να πω ότι συνερχόμουν από τον θάνατο της μητέρας μου, ένιωθα διαρκή φόβο. Ήταν φόβος για το θάνατο ή φόβος για το επόμενο πένθος. Ποτέ δεν είχα νιώσει τέτοιου είδους κατάθλιψη, ήταν η πιο σκοτεινή περίοδος» τονίζει ο Michael στο ντοκιμαντέρ.

Alpha Press

O George Michael με τους γονείς του.

Η «πιο σκοτεινή και τρομακτική στιγμή» στη ζωή του Michael ήταν ανήμερα των Χριστουγέννων το 1991, όταν βρισκόταν στην Μεγάλη Βρετανία περιμένοντας να μάθει τα αποτελέσματα των εξετάσεων για AIDS από τον σχεδιαστή μόδας Anselmo Feleppa. Εκείνη την περίοδο ο Michael είχε σχέση με τον Feleppa, την οποία προσπαθούσαν να κρατήσουν μυστική από τις οικογένειές τους και τον κόσμο γενικότερα.

«Καθόμουν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μη γνωρίζοντας εάν ο σύντροφος μου, ο άνθρωπος τον οποίο είχα ερωτευτεί είχε ανίατη αρρώστια. Ομοίως δεν ήξερα αν και εγώ ήμουν ανίατα άρρωστος» αναφέρει ο τραγουδιστής στο ντοκιμαντέρ.

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, ο Michael εξιστορεί πώς γνώρισε τον Feleppa τον Ιανουάριο του 1991 στην Rock in Rio συναυλία του στην Βραζιλία. Καθώς τραγουδούσε μπροστά σε 160.000 θαυμαστές, ο Michael πρόσεξε το βλέμμα τού Feleppa στα δεξιά της σκηνής και σχεδόν ξέχασε τους στίχους του. Λίγες μήνες αφότου ξεκίνησε η σχέση τους, ο Feleppa παρουσίασε συμπτώματα γρίπης και του συνέστησαν να κάνει εξέταση για τον ιό του HIV όσο βρισκόταν στο σπίτι του Michael στο Λος Άντζελες.

«Θυμάμαι να κοιτάω στον ουρανό και να λέω: “Μην τολμήσεις και μου το κάνεις αυτό”» θυμάται ο Michael στη συνέντευξη, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun. Ο Feleppa αποφάσισε να μην ταξιδέψει με τον Michael στην Βρετανία, αλλά να περιμένει μέχρι την Πρωτοχρονιά, οπότε και θα είχε βγει η διάγνωση. Ο τραγουδιστής ήταν «απόλυτα δυστυχισμένος» όταν έμαθε τελικά πως ο σύντροφος του είχε την ανίατη ασθένεια. Την ίδια περίοδο έχασε την μάχη με το AIDS ο φίλος του Michael, ο Freddie Mercury, ο οποίος πέθανε από πνευμονία.

AP Photo / Matt Sayles

O George Michael πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων το 2016.

«Απλά ήθελα να πεθάνω μέσα μου. Ήμουν τόσο συγκλονισμένος τραγουδώντας τα τραγούδια αυτού του ανθρώπου που λάτρευα ως παιδί και ο οποίος έφυγε κατά τον ίδιο τρόπο που θα βίωνε ο πρώτος σύντροφος με τον οποίο έζησα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής για τη συναυλία αφιέρωμα στον Freddie Mercury που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 1992 στο Γουέμπλεϊ. Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 1993, ο Feleppa πέθανε λόγω επιπλοκών του AIDS.

Καθώς ο Michael θρηνούσε τον χαμό του συντρόφου του, το 1996 έμαθε πως η μητέρα του έπασχε από καρκίνο σε τελικό στάδιο. «Ένιωθα λες και τα είχαν βάλει μαζί μου οι θεοί. Ήταν εκπληκτική σε όλη μου την ενήλικη ζωή. Τρομερή, φρικτή απώλεια» δήλωσε ο τραγουδιστής για τον θάνατο της μητέρας του, τον Φεβρουάριο του 1997. «Δεν είχα νιώσει τέτοιου είδους κατάθλιψη. Ήταν κάτι διαφορετικό από πένθος. Ήταν κάτι παραπάνω από πένθος, ακόμα πενθούσα την μητέρα μου, αλλά ήταν κάτι άλλο. Ήταν η πιο σκοτεινή περίοδος» αναφέρει ο Michael στο ντοκιμαντέρ.