Κερδίστε τον «Χιονάνθρωπο» του Jo Nesbo

the-snowman
ΣΑΒΒΑΤΟ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Η ομώνυμη ταινία παίζεται ήδη στις αίθουσες, ενώ ο συγγραφέας του σε λίγες μέρες θα βρίσκεται στην Αθήνα. Εμείς σας εξασφαλίσαμε τρια αντίτυπα του βιβλίου «Ο Χιονάνρθωπος» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Πάρτε μέρος στον facebook διαγωνισμό για να σας βρουν οι αφίξεις προετοιμασμένους.

Το βιβλίο

Ένα αγοράκι ξυπνά και αναζητά τη μητέρα του. Όμως στο σπίτι δεν είναι κανείς και στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωπο με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του.

Ο Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνά τους, για να ανακαλύψουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Όταν διαπιστώνουν την εξαφάνιση και άλλης μιας γυναίκας, οι χειρότερες υποψίες του Χάρι Χόλε επιβεβαιώνονται: για πρώτη φορά στην καριέρα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν σίριαλ κίλερ που παίζει στην έδρα του.

Η ταινία

Η έβδομη περιπέτεια του επιθεωρητή Χάρι Χόλε μεταφέρθηκε στο σινεμά από τον σουηδό σκηνοθέτη Τomas Alfredson (Άσε το κακό να μπει, Και ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι). Στον ρόλο του Χάρι Χόλε ο Michael Fassbender. 

Δείτε περισσότερα για την πολυαναμενόμενη ταινία

Ο συγγραφέας

Ο Jo Nesbο γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1960 στο Όσλο. Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε ως χρηματιστής και δημοσιογράφος. Το 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο The Bat (Η νυχτερίδα), το οποίο ήταν και το πρώτο της σειράς με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα με ήρωα τον Χάρι Χόλε: Οι κατσαρίδες (1998), Ο κοκκινολαίμης (2000), Νέμεσις (2002), Το αστέρι του διαβόλου (2003), Ο λυτρωτής (2005), Ο χιονάνθρωπος (2007), Η λεοπάρδαλη (2009), Ο φαντομάς (2011), Αστυνομία (2013), Η δίψα (2017). Έχει γράψει επίσης τα μυθιστορήματα Κυνηγοί κεφαλών (2008), θρίλερ το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, Ο γιος (2014), αστυνομικό μυθιστόρημα υ διασκευάζεται για το σινεμά, Αίμα στο χιόνι (2014), Περισσότερο αίμα (2015), παιδικά βιβλία με πρωταγωνιστή τον Δόκτορα Πορδαλό (2007, 2008, 2010, 2012), σενάρια για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Έχει τιμηθεί με τα Riverton Prize (1997), Glass Key (1998), Booksellers’ Prize (2000 και 2007), καθώς και με τις υψηλότερες διακρίσεις στη χώρα του. Το μυθιστόρημά του Νέμεσις ήταν υποψήφιο για το βραβείο Edgar Allan Poe (2010). Ο Jo Nesbo συμμετέχει στο The Hogarth Shakespeare Project, σύμφωνα με το οποίο τα πιο αγαπημένα έργα του μεγαλύτερου δραματουργού όλων των εποχών ξαναγράφονται από σπουδαίους συγγραφείς όλου του κόσμου. Ο ίδιος ξαναγράφει τον αιματοβαμμένο Μάκμπεθ μετατρέποντάς τον σε ψυχολογικό θρίλερ (θα κυκλοφορήσει το 2018). Ζει μόνιμα στο Όσλο. Όλα τα βιβλία του Jo Nesbo κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 

O περιπετειώδης, αντισυμβατικός νορβηγός ροκ σταρ έρχεται στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση,
για να γιορτάσει με τους Έλληνες Nesbomaniacs τα 20 χρόνια του Χάρι Χόλε.