Το εμβληματικό κτίριο του Ωδείου Αθηνών ανακηρύχθηκε Νεώτερο Μνημείο

odeio-athinon Marq Riley
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), το πολύπαθο αρχιτεκτόνημα του Ιωάννη Δεσποτόπουλου ανήκει πια και επισήμως στα σύγχρονα μνημεία της πόλης.

Να θυμίσουμε ότι η συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης και ανάδειξης του κτιρίου αυτού ξεκίνησε το 2013, σε μια εποχή όπου κανείς δεν ασχολείτο με το θέμα και το εμβληματικό αυτό κτίριο βούλιαζε στην παρακμή και την αδιαφορία. Τέσσερα χρόνια μετά, σε πείσμα των καιρών και χάρη στο μεράκι και την αυτοθυσία των εργαζομένων, το πολύπαθο κτίριο διανύει πρωτοφανή περίοδο ανάπτυξης (εκπαίδευση, παραγωγή, κτιριακή αποπεράτωση), γεγονός για το οποίο μας είχε ήδη προϊδεάσει και ο πορόεδρος Νίκος Τσούχλος μερικούς μήνες πριν.

http://www.athensconservatoire.gr/

Tο δαιδαλώδες κτίριο του Ωδείου Αθηνών, στηρίζει τον κύριο όγκο του περιμετρικά πάνω σε μία ισόγεια στοά. Αίθρια, στοές, μαρμάρινες σκάλες και βλάστηση «ντύνουν» το επιβλητικό κτίριο.

Σήμερα, μετά την απόφαση του ΚΣΝΜ, η Διοίκηση του Ωδείου Αθηνών απευθύνει έκκληση σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να στηρίξουν τη συνεχή προσπάθειά μας να είναι το κτίριο και ζωντανό και λειτουργικό και κυρίως την επίσπευση όλων των διαδικασιών, ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω περιττές καθυστερήσεις στη συνέχιση και ευόδωση της όλης προσπάθειας.