Jo Nesbo: ο σταρ του αστυνομικού μυθιστορήματος στην Αθήνα

Jo-nesbo-o-star-tou-astunomikou-muthistorimatos-stin-athina-star-tou-astunomikou-muthistorimatos-stin-athina

Χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία «Κυνηγοί κεφαλών» που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Jo Nesbo.

ΤΡΙΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ο Jo Nesbo, ο νέος σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας θα συναντήσει τους Έλληνες αναγνώστες του στην Αθήνα.

Ο Jo Nesbo είναι το πιο καυτό όνομα στη σύγχρονη αστυνομική λογοτεχνία: ο Martin Scorsese γυρίζει σε ταινία το μυθιστόρημά του «Ο χιονάνθρωπος», πρόσφατα απολαύσαμε στη μεγάλη οθόνη το θρίλερ του «Κυνηγοί κεφαλών» σε σκηνοθεσία του Morten Tyldum, ενώ ακόμη και o καταξιωμένος James Ellroy τον έχει χρίσει διάδοχό του. «Είμαι ο μεγαλύτερος εν ζωή συγγραφέας αστυνομικού στον κόσμο. Ο Jo Nesbο είναι ο αμέσως επόμενος, μετά από εμένα, και με καταδιώκει ανελέητα σαν λυσσασμένο πιτ μπουλ, αποφασισμένος να μου πάρει τα σκήπτρα», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Ellroy.

Ποιος όμως είναι ο Νορβηγός συγγραφέας που έβαλε και πάλι στο χάρτη του αστυνομικού μυθιστορήματος την σκανδιναβική λογοτεχνία; Οι αναγνώστες του θα έχουμε μια ευκαιρία να τον γνωρίσουμε από κοντά στην παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε, στις 27 Σεπτεμβρίου (ώρα: 20:00). Ο συγγραφέας-φαινόμενο (τα βιβλία του έχουν πουλήσει 14 εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς) θα μιλήσει με τον Μανώλη Πιμπλή για τα βιβλία του και τον διάσημο «χάρτινο» επιθεωρητή του Χάρι Χόλε. Θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των μυθιστορημάτων του.

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένουμε από το Μεταίχμιο την έκδοση του μυθιστορήματός του «Ο χιονάνθρωπος». Ήδη έχουν μεταφραστεί αρκετά βιβλία του όπως τα «Νέμεσις», «Το αστέρι του διαβόλου», «Ο λυτρωτής» (εκδ. Μεταίχμιο), «Ο κοκκινολαίμης» (εκδ. Ορφέας), με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. Εξαιρετικό επίσης είναι το θρίλερ του «Κυνηγοί κεφαλών» που ρίχνει μια σαρκαστική ματιά στην «αρένα» των πολυεθνικών εταιριών. Την άνοιξη του 2013 αναμένουμε την μετάφραση του μυθιστορήματός του «Η λεοπάρδαλη».

Πληροφορίες: Ο Jo Nesbo στο Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16, Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00.