Ακούστε το τραγούδι του Bruce Springsteen για τον Harry Potter

bruce-springsteen
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Το είχε γράψει για την πρώτη ταινία της σειράς με τον μικρό μάγο, αλλά η Warner Brothes το απέρριψε.

Ο Bruce Springsteen αποκάλυψε πριν από ένα χρόνο πως είχε γράψει ένα τραγούδι για την πρώτη ταινία Harry Potter, το οποίο όμως τελικά απέρριψε η Warner Brothers. Το «I’ll Stand By You Always», όπως είναι ο τίτλος του τραγουδιού, δημοσιοποιήθηκε και έχει γίνει ανάρπαστο, τόσο από τους θαυμαστές του The Boss, όσο και του μικρού μάγου της J.K. Rowling.

Όπως έχει εξηγήσει ο ίδιος ο Springsteen, διάβασε το πρώτο βιβλίο της σειράς στον γιο του στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και του είχε κάνει τόση εντύπωση που εμπνεύστηκε και έγραψε ένα τραγούδι για την πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε το 2001. Δυστυχώς, όμως, οι παραγωγοί της ταινίας δεν φαίνεται πως ενθουσιάστηκαν και το απέρριψαν. Ο ίδιος ο Springsteen είχε σχολιάσει τον Οκτώβριο του 2016 πως αν και δεν συνηθίζει να γράφει μπαλάντες, όπως το «I’ll Stand By You Always», θεώρησε πως το τραγούδι του ήταν «πολύ καλό» και ταίριαζε με τις ταινίες.

Το τραγούδι είχε γραφτεί για την πρώτη ταινία του Χάρι Πότερ.

Το «I’ll Stand By You Always» συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή «Odds and Sods» που κυκλοφόρησε ο Springsteen μέσω της ιστοσελίδας Jungleland. Εκτός του απορριφθέντος τραγουδιού, η συλλογή με άλλα 12 σπάνια τραγούδια, κυρίως από soundtrack.

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι που έγραψε για τον Χάρι Πότερ εδώ

Παράλληλα με τη συλλογή, ο Springsteen έχει αφήσει να εννοηθεί πως έχει ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του νέου του δίσκου, χωρίς όμως να δίνει παραπάνω πληροφορίες, όπως τίτλο ή ημερομηνία κυκλοφορίας.