Ακυρώθηκε η ευρωπαϊκή περιοδεία της Shakira

shakira-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μια αιμορραγία στις φωνητικές χορδές στάθηκε η αιτία για να αναβληθεί η περιοδεία της Κολομβιανής τραγουδίστριας για το 2018.

Η Shakira ανακοίνωσε πως αναγκάστηκε να ακυρώσει το υπόλοιπο της ευρωπαϊκής της περιοδείας, λόγω αιμορραγίας στις φωνητικές χορδές. Η Κολομβιανή τραγουδίστρια είχε ήδη αναβάλει τις πρώτες συναυλίες της περιοδείας της στην Κολωνία, το Παρίσι, την Αμβέρσα και το Άμστερνταμ, αλλά πλέον αναβλήθηκε και η υπόλοιπη περιοδεία για το 2018.

Όπως αναφέρει στο αναλυτικό μήνυμά της στο Twitter, ετοιμαζόταν εντατικά τους τελευταίους μήνες για το τουρ αλλά κατά τη διάρκεια των προβών και προετοιμασιών τον Οκτώβριο, διαπίστωσε πως είχε πρόβλημα με την φωνή της. Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έκανε, διαγνώστηκε με αιμορραγία στις φωνητικές χορδές, ωστόσο παρά τις προσπάθειες ειδικών η υγεία της δεν βελτιώθηκε εγκαίρως για την περιοδεία.

«Δυστυχώς η αιμορραγία δεν φαίνεται να έχει απορροφηθεί και ο εφιάλτης μου συνεχίζει» γράφει η Shakira, συμπληρώνοντας πως την πονά που δεν θα μπορέσει να τραγουδήσει αυτό τον μήνα και να δώσει τις συναυλίες της στην Ευρώπη. Όπως σημειώνει, είναι η πρώτη φορά στην καριέρα την που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους πρόβλημα.

Αφού υποσχέθηκε να επιστρέψει ανανεωμένη μετά από την αναγκαστική ξεκούραση και φροντίδα, η Shakira δήλωσε πως θα επιστρέψει στην Ευρώπη το 2018. «Σας αγαπώ όλου; τόσο πολύ και πάντα θα θυμάμαι αυτούς που βρέθηκαν στο πλευρό μου αυτές τις στιγμές, προσφέροντας φιλία και στοργή» έγραψε η Shakira.