«Το ημερολόγιο ενός συγγραφέα»: Μια ομαδική έκθεση για τον Ντοστογιέφσκι στον Ιανό

ntostogiefski-foto-kentriko
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η χειμερινή εορταστική έκθεση της αίθουσας τέχνης IANOS έχει ως αντικείμενο τη ζωή και το έργο του Φ. Ντοστογιέφσκι.

Ο τίτλος της έκθεσης, εμπνευσμένος από το ομότιτλο περιοδικό που εξέδιδε ο συγγραφέας, και μαζί η πολυκύμαντη ζωή και το σπουδαίο εν πολλοίς αυτοβιογραφικό έργο του μεγάλου Ρώσου συγγρφέα, κατάμεστο από πληροφορίες για την όψη, τη χροιά, τις κοινωνικές δομές και τα μέγιστα ηθικά ερωτήματα της ταραγμένης αυτής εποχής στη Ρωσία, αποτέλεσε γόνιμο πεδίο αναζήτησης και δημιουργίας για τους σημαντικούς εικαστικούς που συμμετέχουν στην έκθεση. Το εικαστικό αφιέρωμα θα ξεκινήσει παράλληλα με το κεντρικό και πολυσχιδές αφιέρωμα του ΙΑΝΟΥ στον συγγραφέα. 

Η διάρκεια του αφιερώματος θα είναι μεγάλη (έως τις 20 Ιανουαρίου 2018), καθιστώντας το έτσι κεντρική φετινή εικαστική εκδήλωση.

Συμμετέχουν: Νεκτάριος Αποσπόρης, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σάββας Γεωργιάδης, Δημήτρης Γιαννέλος, Δικαία Δεσποτάκη, Βασιλική Δήμτσιου, Φραγκίσκος Δουκάκης, Γιάννης Ευθυμιάδης, Γιάννης Ευθυμίου, Μηνάς Καμπιτάκης, Βάσω Καρακωνσταντή, Αγγελική Λόη, Χαρίτων Μπεκιάρης, Μάρκος Μπλάτσιος, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Νίκη Πρόκου, Μαρίνα Στελλάτου, Γιώργος Ταξίδης, Κατερίνα Τσεμπελή, Αθηνά Χατζή, Νίκος Χριστοφοράκης, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος
Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

Η IANOS Αίθουσα Τέχνης, ξεκινά τον έκτο χρόνο λειτουργίας της υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, εστιάζοντας στην παρουσίαση θεματικών αφιερωμάτων και ατομικών εκθέσεων με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν της λογοτεχνίας και της ποίησης, αλλά και τη σχέση ενός χώρου αφιερωμένου στον κόσμο του βιβλίου με την πόλη που τον περικλείει.

Ο Φιόντορ Μιχάηλοβιτς Ντοστογιέφσκι γεννήθηκε στη Μόσχα το 1821. Υπήρξε και παραμένει κορυφαία μορφή της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Πέθανε στην Αγία Πετρούπολη στα 59 του χρόνια.

Ιnfo
Εγκαίνια: 20 Νοεμβρίου 2017, 20.30 
Διάρκεια: 20 Νοεμβρίου 2017- 20 Ιανουαρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Δευ - Παρ: 9:00 - 21:00, Σαβ: 9:00-20:00