Οι Radiohead «σνομπάρουν» το Rock and Roll Hall of Fame

radiohead-live Grant Pollard
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Δεν θα παρευρεθούν στην επίσημη τελετή, σε περίπτωση που επιλεγούν, λόγω προγραμματισμένης συναυλίας στην Αργεντινή.

Πριν από λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για το Rock and Roll Hall of Fame και ανάμεσα στους υποψηφίους φέτος βρίσκονται οι Radiohead. Η τελική λίστα των πέντε καλλιτεχνών που θα μπουν στο Hall of Fame θα ανακοινωθεί μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ η επίσημη τελετή θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, οι Radiohead πρόσφατα ανακοίνωσαν την επιστροφή στις ζωντανές εμφανίσεις το 2018, ξεκινώντας με μια περιοδεία της νοτίου Αμερικής τον Απρίλιο. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην επίσημη τελετή – σε περίπτωση που είναι ανάμεσα στους πέντε που θα μπουν φέτος –  καθώς η ημερομηνία συμπίπτει με τη συναυλία που έχουν προγραμματίσει για τις 14 Απριλίου στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

AP

O Ed O’Brien θεωρεί τον Dr. Dre πιο άξιο από τους Radiohead για εισαγωγή Rock and Roll Hall of Fame.

Πέραν όμως του ατυχούς προγραμματισμού, οι Radiohead δεν φαίνονται ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την προοπτική της εισαγωγής τους στο Hall of Fame. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κιθαρίστας Ed O’Brien σχολίασε πως ως βρετανικό συγκρότημα, οι Radiohead δεν πολυκαταλαβαίνουν αυτού του είδους τους εορτασμούς, ενώ εξέφρασε την άποψη πως ο Dr. Dre θα έπρεπε να βρίσκεται στη θέση τους.

Ο O’Brien στην συνέχεια υπογράμμισε πως ανέκαθεν εκτιμούσε τους Αμερικάνους συναδέλφους του για την καλή διάθεση να συζητήσουν, συμπληρώνοντας πως «υπήρχε μεγάλη έχθρα» με βρετανικά συγκροτήματα. «Είναι στο DNA μας να είμαστε λίγο αβέβαιοι με τις τελετές βράβευσης. Δεν έχουμε και τις καλύτερες εμπειρίες. Δεν θα ήθελα ποτέ να δείξω ασέβεια [στο Hall of Fame] επειδή προφανώς ορισμένοι απίστευτοι καλλιτέχνες είναι υποψήφιοι, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το καταλαβαίνω» υπογράμμισε ο Βρετανός μουσικός.