Τέσσερις καλλιτέχνες βρίσκουν «Common Ground» στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος

common-ground
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η ομαδική έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

Μέσα από την άμεση συνύπαρξη και αντιπαράθεση των έργων τους στο κοινό εργαστήριό τους, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες δημιουργούν έναν νοηματικό και φυσικό χώρο διαλόγου και προτάσεων. Με μια κοινή πορεία απο την πρώτη τους Σχολή Μαρμαρογλυπτικής στην Τήνο, στη συνέχεια την ΑΣΚΤ της Αθήνας μέχρι και το σημερινό τους χώρο δημιουργίας, αποκαλύπτουν τις κοινές καταγωγές και επιρροές, αλλά και τις διαφορετικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες, σε μία κοινή τους έκθεση.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χρήστος Μπληγιάννος, Γιώργος Παλαμάρης, Ηλιας Σιψάς, Ευάγγελος Χατζής

Ώθηση στην καλλιτεχνική πράξη του Χρήστου Μπληγιάννου δίνουν η ανθρώπινη μορφή και τα αντικείμενα, τα οποία  καθορίζουν το μέτρο και την μορφολογία των συνθέσεων του. Η εγκυρότητα της μορφής στις πολλαπλές εκδοχές της και η νοηματοδότησή της βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση στη διαδικασία παραγωγής του έργου από τον καλλιτέχνη.

Τα κύρια εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιεί ο Γιώργος Παλαμάρης είναι η γλυπτική, οι εγκαταστάσεις και  οι performances, αντλώντας το εικαστικό του λεξιλόγιο μέσα από εγκαταλελειμμένους χώρους, ερείπια και φορητά απομεινάρια της ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας.

Το καλλιτεχνικό έργο του Ηλία Σιψά συγκροτείται γύρω από ένα εύρος εκφραστικών πρακτικών και διακλαδώνεται σε ένα διαρκή διάλογο μεταξύ ύλης, μέσου και διαδικασίας σε μια αέναη προσπάθεια απόδοσης συνεκτικών μορφών μεταξύ ετερόκλητων πλαστικών στοιχείων.

Ο Βαγγέλης Χατζής δημιουργεί με το έργο του χώρους ουτοπικούς και απτούς, επιχειρώντας μέσα από την αντιπαράθεσή του με διαφορετικά ιδιώματα και είδη της τέχνης, σε μιαν κυριολεκτική όσμωσή τους, να δείξει το ευάλωτο αλλά και την ομορφιά της ζωής που κρύβεται ακόμα και μέσα στην πιο άσχημη πτυχή της.

Info
Εγκαίνια: Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, ώρες 20:00 - 23:00
Διάρκεια έκθεσης: 7 Δεκεμβρίου 2017-13 Ιανουαρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12:00-20:00, Σάββατο 12:00-15:00.