O Steve Tyler εγκαινίασε καταφύγιο κακοποιημένων γυναικών

steven-tyler-aerosmith Luca Bruno
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ένα τραγούδι των Aerosmith από το 1989 ενέπνευσε τη δημιουργία του «Janie’s House» κοντά στην Ατλάντα.

Ο frontman των Aerosmith, Steven Tyler, άνοιξε ένα καταφύγιο για νεαρές γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί, έξω από την πόλη της Ατλάντα. Τα εγκαίνια του κέντρου «Janie’s House» έγιναν την περασμένη Τετάρτη στην πόλη Ντάγκλασβιλ της πολιτείας Τζόρτζια, με τον Tyler να εμφανίζεται αυτοπροσώπως για να κόψει την κορδέλα (ή μάλλον το φουλάρι) στην επίσημη τελετή.

Μιλώντας στο CNN, ο Tyler εξήγησε πως είναι δύσκολο να καταλάβει τι έχουν περάσει οι γυναίκες που φιλοξενούνται στον χώρο, ενώ σχολίασε πως όταν βρέθηκε σε κλινική απεξάρτησης, παρατήρησε πως ένα συντριπτικό ποσοστό γυναικών είχαν υποστεί λεκτική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση.

Συνεχίζοντας, ο Αμερικανός τραγουδιστής σχολίασε πως ελπίζει ότι οι φιλοξενούμενες γυναίκες «θα βρουν ορισμένα εργαλεία, ορισμένες συμβουλές, ορισμένους τρόπους να ξεκαθαρίσουν πράγματα και ορισμένα σοφά λόγια» που θα τις βοηθήσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Ο Tyler στη συνέχεια ανέβασε στο Instagram ένα βίντεο εκφράζοντας τη στήριξή του στις γυναίκες που φιλοξενούνται στο καταφύγιο.

Το Janie’s House, όπως λέγεται το καταφύγιο, πήρε το όνομά του από το τραγούδι «Janie’s Got A Gun» από το άλμπουμ «Pump» των Aerosmith. Σκηνοθέτης του βιντεοκλίπ, στο οποίο εμφανίζονται οι Kristin Datillo, Lesley Ann Warren και Nicholas Guest, ήταν ο David Fincher.

TMZ

O Steven Tyler ευχήθηκε τα καλύτερα στις φιλοξενούμενες του καταφυγίου.

Το συγκεκριμένο single κυκλοφόρησε το 1989 και επικεντρώνεται στην κακοποίηση παιδιών και την αιμομιξία, με τον Tyler να χρειάζεται εννιά μήνες για να γράψει τους στίχους. Πρόκειται για ένα από τα λίγα τραγούδια των βετεράνων ροκάδων που ασχολείται με τόσο σοβαρά κοινωνικά θέματα.

Δείτε το βιντεοκλίπ εδώ.