Είστε έτοιμοι για ένα mosh pit μπροστά από την Mona Lisa;

mona-lisa-3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Παγκόσμιο κάλεσμα στους απανταχού moshers μέσω Facebook για μια βόλτα στο Λούβρο.

Η μόδα των χιουμοριστικών events σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι σχετικά πρόσφατη, αλλά δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενα. Πολλά από αυτά τα events διακωμωδούν την επικαιρότητα, στο πλαίσιο των memes που πλέον κατακλύζουν τα newsfeeds. Αν και πολλές φορές ξεχνιούνται γρήγορα, το event ενός Βέλγου φοιτητή αρχιτεκτονικής γρήγορα έγινε viral.

Ο Arno Major αποφάσισε να «διοργανώσει ένα» mosh pit μπροστά από την Mona Lisa του Leonardo da Vinci στο Λούβρο. Για όσους δεν γνωρίζουν, το moshing είναι ο (φαινομενικά) βίαιος χορός σε ροκ συναυλίες, όπου όλοι σπρώχνονται και συγκρούονται στο beat της μουσικής. Σύμφωνα με το κάλεσμα, το mosh pit θα λάβει χώρα στις 2:35 μ.μ. ώρα Γαλλίας μπροστά από τον πίνακα. Σχεδόν 1000 χρήστες του Facebook θα συμμετάσχουν, ενώ άλλοι 5.600 το σκέφονται.

YouTube

Ο Leonardo da Vinci έχει πολλούς φανατικούς θαυμαστές στις μέρες μας.

Μιλώντας στο ΝΜΕ, ο Major εξήγησε πως την περασμένη εβδομάδα ταξίδεψε στο Παρίσι και αποφάσισε να επισκεφτεί το Λούβρο. Έχοντας ξαναυπάρξει στο μουσείο πολλές φορές, ξέρει καλά τους χώρους του και συχνά προβληματιζόταν για το πώς οι τουρίστες συνωστίζονται μπροστά από την Mona Lisa για να βγάλουν γρήγορα μια φωτογραφία και να φύγουν, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα εκθέματα.

Αστειευόμενος με έναν φίλο του μια μέρα, ο Major σκέφτηκε πόσο αστείο θα ήταν εάν οι επισκέπτες του Λούβρου έκαναν ένα mosh pit στου μουσείο, έτσι στοιβαγμένοι καθώς είναι στην αίθουσα της Mona Lisa. Το ευφάνταστο event του γρήγορα έγινε viral σε όλο τον κόσμο, αλλά λογικά οι υπάλληλοι του μουσείου δεν θα έχουν να φοβηθούν τίποτα.