Πέθανε ο «Fast» Eddie Clarke των Mötorhead

fast-eddie-clarke
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Υπήρξε ο κιθαρίστας του κλασικού line-up που ηχογράφησε το μνημειώδες «Ace of Spades».

Ο κιθαρίστας των Mötorhead «Fast» Eddie Clarke πέθανε στην ηλικία των 67 ετών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του θρυλικού heavy metal συγκροτήματος, ο Clarke νοσηλευόταν για πνευμονία τις τελευταίες μέρες. Ο Clarke υπήρξε μέλος των Mötorhead από το 1976 έως το 1982 και μαζί με τον ντράμερ Phil «Philthy Animal» Taylor και τον μπασίστα και τραγουδιστή Lemmy Kilmister αποτέλεσαν την πιο κλασική εκδοχή του συγκροτήματος.

Το συγκεκριμένο lineup κυκλοφόρησε έξι άλμπουμ – συμπεριλαμβανομένου του κλασσικού «Ace of Spades» – καθώς και τον τον live δίσκο «No Sleep 'Til Hammershith». Την εποχή αυτή οι Mötorhead γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία, με πολλά singles τους να μπαίνουν στα charts της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς ξεχώριζαν για τον αρμονικό συνδυασμό heavy metal, punk και rock ‘n’ roll σε υψηλό tempo. Ο ήχος και η προσέγγιση των Mötorhead ήταν πρωτοποριακά και το συγκρότημα έδωσε μια νέα πνοή στον σκληρό ροκ ήχο.

Κατά τη διάρκεια μιας αμερικάνικης περιοδείας το 1982, ο Clarke αποφάσισε να αποχωρήσει από το συγκρότημα, για να σχηματίσει τους Fastway με τον πρώην μπασίστα των UFO, Pete Way. Ο Clarke αποτέλεσε το μοναδικό σταθερό μέλος των Fastway (ο Way μάλιστα έφυγε πριν κυκλοφορήσουν την πρώτη τους δουλειά), οι οποίοι ηχογράφησαν συνολικά επτά δίσκους. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τη δραματική αποχώρησή του, οι σχέσεις του με τους Mötorhead ήταν καλές, αφού κατά καιρούς εμφανιζόταν μαζί τους επί σκηνής ως guest.