Όταν η Μόδα συναντάει την Τέχνη

libertee
ΤΡΙΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η συνύπαρξη της μόδας και της τέχνης σε ένα ανατρεπτικό project για τα ελληνικά δεδομένα, έρχεται για 3η χρονιά, στις 14 Φεβρουαρίου στην Domus Art Gallery.

Το Modart Project αποτελεί τη μετουσίωση του οράματος της Glenda Lorenzani, ιδιοκτήτριας της Domus Art Gallery, και της Ισμήνης Χαλικιά – Γεωργοπούλου, Fashion Project Manager, για τη συνύπαρξη των εικαστικών τεχνών και της μόδας. Μία συνύπαρξη που αναδεικνύει κάθε χρόνο από το 2016 τη στενή σχέση που διατηρείται μεταξύ αυτών των δύο πεδίων.

Στο πλαίσιο του Modart Open House Project, o εκάστοτε καλλιτέχνης καλείται να παρουσιάσει το έργο του υπό την ίδια στέγη με έναν δημιουργό από τον χώρο της μόδας.

Φέτος, η γκαλερί Domus Art  θα ανοίξει τις πόρτες της σε όλους τους φίλους της τέχνης και της μόδας στις 14 Φεβρουαρίου για μία μέρα μόνο, με δύο γυναικείες προσωπικότητες, τη ταλαντούχα ζωγράφο Ζήνα Καδή που θα μας μεταφέρει σε έναν πιο ανθρώπινο, αλτρουιστικό και συναισθηματικό κόσμο με την συλλογή της «Στιγμές» - Vol.2  και την Μαρία Μιχάλαινα, εμπνεύστρια και δημιουργό των brands Libertee & Cactus Rose που θα παρουσιάσει τις νέες τις συλλογές SS2018.

Σκοπός του Project είναι να αποτελέσει το σημείο συνάντησης της τέχνης και του κόσμου της μόδας και να συντελέσει σε μια νέα πολλαπλή συλλεκτική διαδικασία, που εξελίσσεται αθροιστικά και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες προτάσεις. Άλλωστε, η μόδα και η τέχνη είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αεικίνητοι και αστείρευτοι, οι σχεδιαστές και οι καλλιτέχνες αντλούν έμπνευση από οτιδήποτε τους κεντρίσει το ενδιαφέρον, φιλτράροντας μέσα από τη δική τους αισθητική και όραμα τις αναφορές τους, για να φτάσουν στη νέα τους δημιουργία.

Info
Εγκαίνια: 14 Φεβρουαρίου 2018 στις 19.00
Domus Art Gallery
Ιωάννη Ρίτσου 18, Βούλα Πηγαδάκια
Τηλ. Επικοινωνίας: +30 6907477997