Το copyright για το πρώτο single του Prince είναι διαθέσιμο σε όλους

prince
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Τα πνευματικά δικαιώματα για τους στίχους του «Soft and Wet» βγήκαν στο σφυρί για 490.000 δολάρια

Ο Chris Moon, ένας από τους πρώτους συνεργάτες του Prince, αποφάσισε να πουλήσει τα πνευματικά δικαιώματα που του ανήκουν για τη συγγραφή του τραγουδιού «Soft and Wet». Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας λογαριασμός στο eBay και 490.000 δολάρια (τα «ταχυδρομικά» είναι δωρεάν).

Η συνεργασία του Moon με τον Prince ξεκίνησε όταν ο εμβληματικός καλλιτέχνης ήταν 16 ετών και ακόμα μαθητής λυκείου, με τον Moon να συνεισφέρει τους στίχους για το πρώτο solo single του εκλιπόντος αστέρα, το «Soft and Wet», το 1978. Ο Moon είχε καταλυτική επιρροή στον Prince, αφού φέρεται να του έμαθε πώς να ηχογραφεί και να κάνει δικές του παραγωγές.

eBay

«Είναι λίγο ασυνήθιστο, αλλά εντελώς αληθινό. Από όσο γνωρίζω, κανείς δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο, οπότε καταλαβαίνω εάν ορισμένοι άνθρωποι δεν το πιστεύουν» δήλωσε στην Star Tribune ο παραγωγός για την πώληση. Όπως εξηγεί στην ανάρτησή του στο eBay, ο Moon έχει χαρεί το τραγούδι για περίπου τέσσερις δεκαετίες και πλέον θα ήθελε να δώσει τη χαρά σε κάποιον άλλο, αφού πλησιάζει η συνταξιοδότησή του.

Το κομμάτι γνώρισε τεράστια επιτυχία ξανά το 1990, όταν και επανακυκλοφόρησε από τον MC Hammer σε μια rap μορφή. Συνολικά έχουν πουληθεί πάνω από 22 εκατομμύρια αντίτυπα αυτής της εκτέλεσης του τραγουδιού.