Ένα μουσείο για τον Picasso

picasso
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Θα είναι το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο, αφιερωμένο στο έργο του Pablo Picasso, όπως επίσης και τη μούσα, και δεύτερη σύζυγο της ζωής του, Jacqueline. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η Γαλλία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει με κάθε επισημότητα το μεγαλύτερο μουσείο Picasso στον παγκόσμιο χάρτη. Και ύστερα από επίσημη ανακοίνωση της θετής του κόρης, περισσότερα από 1000 έργα με την υπογραφή του Pablo Picasso θα μοιραστούν για πρώτη φορά την ίδια στέγη.

Και μπορεί ο ενθουσιασμός να είναι μεγάλος, δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε, τώρα που κινήματα όπως το #metoo δημιουργούν μικρές επαναστάσεις με αιτία, ότι ο Pablo Picasso δεν φημιζόταν για τον τρόπο που συμπεριφερόταν στις γυναίκες, καθώς είχε πει στην ερωμένη του Francoise Gilot, πως οι γυναίκες είναι μηχανές που πρέπει να υποφέρουν.

Και πώς θα λέγεται το μουσείο ως απάντηση σε αυτό; Μουσείο Jacqueline και Pablo Picasso, θα βρίσκεται στην Aix-en-Provence και έχει προγραμματιστεί να ανοίξει για το κοινό το 2021 με 16.000 τ.μ. αφιερωμένα στην τέχνη, ακόμη και έργα που εκτίθενται για πρώτη φορά.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com