Η Μελίνα με φόντο την Ελλάδα σε μια έκθεση

melina-ellada1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η έκθεση του Τάσου Λιακόπουλο με τίτλο «Μελίνα-Ελλάδα» παρουσιάζεται στο «Σπίτι της Μελίνας», το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη.

Ο Τάσος Λιακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα- Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη- και στο εξωτερικό – Βιέννη , Άμστερνταμ- κτλ. Συμμετέχει για  χρόνια στις εκθέσεις της CheapArt.

Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις:

Το ταπεινό μου Βυζάντιο – Ιανός ,2009

Τα ταξίδια της κλωστής- Εκθετήριο Μουσείου Μπενάκη Πειραιώς ,2014

Τα έργα του, τα οποία θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μεικτής τεχνικής, έχουν κυρίως σαν θέματα ήρωες, δημιουργούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους που αγαπά και θαυμάζει. Με έναν τρόπο τους ξαναφέρνει στο φως και τους τοποθετεί σε φανταστικά τοπία, όπου το χιούμορ και η χαρά καταφέρνουν και χωράνε σε ένα κάδρο. Μια τέτοια ηρωίδα, παντοτινή του αγάπη είναι η Μελίνα, πάνω στην οποία δουλεύει καιρό τώρα, μια σειρά από έργα, με φόντο την αγαπημένη της και αγαπημένη του Ελλάδα. Και δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί αυτή η δουλειά, σε καλύτερο μέρος, από το «Σπίτι της Μελίνας», το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη.

Εύα Νάθενα

Info
Πολυγνώρου 9-11, Πλάκα
Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη 
Εγκαίνια: Δευτέρα 5 Μαρτίου στις 21.00
Έως τις 25 Μαρτίου