Radiohead, Nick Cave και Foo Fighters στο νέο «Austin City Limits»

radiohead-thom-yorke
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Η τηλεοπτική εκπομπή παρουσιάζει σημαντικές συναυλίες από πολλά γνωστά συγκροτήματα.

Ο νέος κύκλος της αμερικάνικης τηλεοπτικής εκπομπής «Austin City Limits» θα επιστρέψει σύντομα στη μικρή οθόνη με αρχειακό υλικό των Radiohead, Nick Cave και Foo Fighters, μεταξύ άλλων.

Πιο συγκεκριμένα, θα προβληθούν βιντεοσκοπημένες συναυλίες των Radiohead (από το 2012), του Nick Cave & The Bad Seeds (2014), του Robert Plant & The Sensational Space Shifters (2016), των Foo Fighters (2015) και των Coldplay (2011).

AP / Laurent Gillieron

Όπως προϊδεάζει ο τίτλος της, η εκπομπή έχει τη βάση της στο Όστιν του Τέξας και έχει βοηθήσει αρκετά στο να αναγνωριστεί η πόλη ως «παγκόσμια πρωτεύουσα της ζωντανής μουσικής». Η εκπομπή έκανε το ντεμπούτο της το 1976 και αρχικά εστίαζε σε καλλιτέχνες και μουσικά είδη του Τέξας.

Σταδιακά όμως άρχισε να καλύπτει καλλιτέχνες από άλλες περιοχές και χώρες, καθώς και άλλα είδη μουσικής, ενώ ενέπνευσε και τη δημιουργία του ετήσιου Austin City Limits Music Festival. Η εκπομπή τιμήθηκε με το βραβείο Peabody το 2011 για την προσφορά του στην καταγραφή και διατήρηση της αμερικάνικης μουσικής.