Το φωταέριο ταξιδεύει με τη ματιά νέων καλλιτεχνών

olga-masniak-nikitirio-ergo

Olha Masnyak

ΤΡΙΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Η εικαστική έκθεση «ΑΕΡΙΟΦΩΣ» στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Γιάννης Κικιαντώνης

Στην έκθεση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «160 χρόνια made in Greece» νέοι δημιουργοί «φωτίζουν» μέσα από τα έργα τους τη διαδρομή του ιστορικότερου ενεργειακού παρόχου και αποτυπώνουν το ταξίδι του από το φωταέριο στο φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια.

Νινέτα Βρετού

Αθανασία Γιαξίδου

Οι εννέα καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα μέσων, από ζωγραφική με μικτά υλικά, εγκατάσταση, βίντεο και φωτογραφία, αφήνουν το δημιουργικό τους αποτύπωμα αφηγούμενοι μέσα από την προσωπική τους εικαστική ματιά, αυτή τη διαδρομή από την ιστορία του παλιού εργοστασίου φωταερίου στο Γκάζι, στην αξιοποίηση νεότερων μορφών ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο.

Μυρτώ Τραπατσέλλη

Γιάννης Κικιαντώνης

Συμμετέχουν
Νινέττα Βρεττού, Αθανασία Γιαξίδου, Αθηνά Κανελλοπούλου, Γιάννης Κικιαντώνης, Εύη Μαγκαβέτσου, Νατάσσα Μαντζιώρου, Olha Masnyak, Ανδρέας Παπαμιχαήλ, Μυρτώ Τραπατσέλη. Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Αποστολίδου.

H εικαστική έκθεση διοργανώνεται με την πρωτοβουλία και την ευγενική υποστήριξη του Φυσικό Αέριο, Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και την σύμπραξή του με το τμήμα Fine Art & New Media του ΑΚΤΟ και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Εύη Μακαβέτσου

Ανδρέας Παπαμιχαήλ

Info
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι – Αίθουσα «Ν. Υδαταέριο»
Διάρκεια έκθεσης: Έως τις 25 Μαρτίου