Η τεράστια «δαγκάνα» των U2 βρήκε στέγη

u2-claw Darko Bandic
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Από σκηνή για συναυλίες θα μετατραπεί σε σύμβολο επιστημονικής εξερεύνησης, μάθησης και προστασίας.

Οι περιοδείες των U2 συχνά περιλαμβάνουν ιδιαίτερα stage props και εξοπλισμό που δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στις συναυλίες τους. Η «360 Tour» που ξεκίνησε το 2009 είχε ειδικές κατασκευές σαν τεράστια δαγκάνα, η οποία έδιναν μια ανεπανάληπτη οπτική 360 μοιρών στο κοινό.

Η περιοδεία τελείωσε το 2011 και ο σχεδιαστής τους Mark Fisher κάλεσε τους U2 να μετατρέψουν σε μόνιμες εγκαταστάσεις για συναυλίες. Το κόστος κάθε κατασκευής υπολογίστηκε στα 15 με 20 εκατομμύρια λίρες και μέχρι τώρα παρέμειναν ανεκμετάλλευτες. Μια από αυτές πάντως κατάφερε να βρει την μόνιμη στέγη στο Loveland Living Planet Aquarium, στην πόλη Ντρέιπερ της Γιούτα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε αυτό το εμβληματικό μνημείο στο μόνιμο σπίτι του στη Γιούτα» σχολίασε στο Pitchfork ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Brent Anderson, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως «θα εμπνεύσει κόσμο να εξερευνήσει, να ανακαλύψει και να μάθει για τα ποικιλόμορφα οικοσυστήματα της γης».

Ο διευθυντής περιοδειών των U2 Craig Evans τόνισε από την πλευρά πως είναι χαρούμενος για τον νέο ρόλο της κατασκευής, η οποία θα ενισχύσει την αποστολή και το όραμα του ενυδρείου. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Loveland Living Planet Aquarium υπάρχει μια μακέτα με την τροποποιημένη «δαγκάνα» και την σημείωση πως θα αποτελεί «μεγαλοπρεπές σύμβολο επιστημονικής εξερεύνησης, μάθησης και προστασίας».