Το μουσείο στο Paisley Park ψάχνει υπάλληλο με προϋπηρεσία στον Prince

prince-bw
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Απαραίτητο να έχετε γνώσεις για τον Prince, προϋπηρεσία σε μουσείο και όρεξη για σκληρή δουλειά.

Η διοίκηση του Paisley Park ψάχνει για έναν νέο υπεύθυνο για την επίβλεψη του αρχειακού υλικού και των εκθεμάτων στο σπίτι και στούντιο του Prince. Μετά τον ξαφνικό θάνατο του καλλιτέχνη το 2016, το συγκρότημα μετατράπηκε σε μουσείο και πρόσφατα εκδόθηκε η σχετική άδεια για μόνιμη λειτουργία.

Η αγγελία για τη θέση στο μουσείο εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του American Alliance of Museums και, σύμφωνα με τη δημοσίευση, ο τυχερός που θα επιλεγεί θα «εργάζεται ενεργά ως προς την φροντίδα, καταγραφή, αποθήκευση και συντήρηση όλων των αντικειμένων και του αρχειακού υλικού» καθώς και «την φροντίδα, τον καθαρισμό και την επιμέλεια όλων των εκθεμάτων».

Στο Paisley Park βρέθηκε ένα τεράστιο αρχείο ακυκλοφόρητων τραγουδιών, το οποίο έχει αποτελέσει «μήλον της έριδος» για τις δισκογραφικές.

Όπως σημειώνει η αγγελία, καλό θα ήταν οι υποψήφιοι να έχουν κάποια γνώση για τον Prince και το έργο του, ενώ η προϋπηρεσία σε αντίστοιχες θέσεις επίβλεψης ή διαχείρισης θεωρείται απαραίτητη. Τέλος, η αγγελία σημειώνει πως οι υποψήφιοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για «επαναλαμβανόμενη εντατική εργασία».

Ο Prince ανέκαθεν ήθελε να μετατρέψει το σπίτι του στο Paisley Park σε μουσείο μετά τον θάνατό του. Μάλιστα, στη διαθήκή του είχε αφήσει σχετικές οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσει ως μουσείο. Η οικογένειά του δήλωσε πως ο χώρος θα λειτουργήσει σαν να ζει ακόμα ο καλλιτέχνης.« Όσο ζει το Paisley Park, θα δει ο αδερφός μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ετεροθαλής αδερφός του Prince, Omarr Baker.