Ξανά στο σφυρί τα προσωπικά αντικείμενα της Madonna

madonna
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Μια νέα δικαστική απόφαση επιτρέπει τον πλειστηριασμό του γράμματος χωρισμού που της έστειλε ο Tupac.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Madonna είχε καταφέρει να μπλοκάρει τον διαδικτυακό πλειστηριασμό προσωπικών της αντικειμένων, μεταξύ των οποίων το γράμμα χωρισμού που της είχε στείλει ο Tupac, μια βούρτσα με τρίχες και ένα ζευγάρι φορεμένα εσώρουχα.

Η «Βασίλισσα της Pop» είχε ισχυριστεί στο εξώδικό της τότε πως η δημοπρασία των αντικειμένων αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής, ενώ σχολίασε πως ήταν «εξωφρενικό και εξαιρετικά προσβλητικό» να βγει στο σφυρί το γενετικό της υλικό. Τα δικαστήρια της Νέας Υόρκης όμως ανέτρεψαν την αρχική απόφαση.

Oο χαρισματικός ράπερ και η «Βασίλισσα της Pop» είχαν σχέση στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Στην αρχική αγωγή της η Madonna είχε βάλει στο στόχαστρο Darlene Lutz, η οποία είχε βοηθήσει την τραγουδίστρια να χτίσει τη συλλογή της πριν χαλάσει η φιλία τους. Η Lutz ήταν η κύρια πηγή πολλών αντικειμένων της δημοπρασίας. Όπως αναφέρει στην νέα απόφαση ο δικαστής Gerald Lebovits, η Madonna και η Lutz έλυσαν όλες τις νομικές διαφορές τους 2004, ενώ τόνισε πως η περσινή απόφαση δεν είχε να κάνει με την φερόμενη παραβίαση ιδιωτικής ζωής.

Σύμφωνα με τον δικαστή, η Lutz απέκτησε τα αντικείμενα με νόμιμο τρόπο από την Madonna και τους συνεργάτες της, οπότε έχει το δικαίωμα να κάνει οτιδήποτε θέλει με αυτά, χωρίς την έγκριση της τραγουδίστριας. Παράλληλα ο δικαστής κατηγόρησε την Madonna πως είχε «προσωπική βεντέτα» με την έμπορο τέχνης. Η νομική πλευρά της Madonna δεν έχει σχολιάσει την απόφαση, ενώ τα αντικείμενα λογικά θα ξαναβγούν σύντομα στο σφυρί.