Ο Bob Dylan έβγαλε τη δική του σειρά ουίσκι

bob-dylan-whiskey-heavens-door John Shearer
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

H σειρά «Heaven’s Door» περιλαμβάνει ένα straight rye, ένα straight bourbon και ένα double-barrelled whiskey.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει της μόδας για πολλούς καλλιτέχνες να βγάζουν τις δικές τους μπύρες, όμως ο Bob Dylan το πήγε ένα βήμα παραπέρα και πλέον έχει τηδική του σειρά ουίσκι. Ο νομπελίστας τραγουδοποιός κατέθεσε αίτημα για να αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα για το εμπορικό σήμα του όρου «bootleg whiskey» το 2015 και στη συνέχεια ήρθε σε συμφωνία με τον Marc Bushala για τη δημιουργία της σειράς «Heaven’s Door».

Η σειρά περιλαμβάνει τρία διαφορετικά ουίσκι, ένα straight rye, ένα straight bourbon και ένα double-barrelled whiskey, το καθένα με τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Το κάθε μπουκάλι έχει κόστος 60 με 90 δολάρια μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, ενώ θα κυκλοφορήσει μια περιορισμένη έκδοση με κεραμικά μπουκάλια, με σχέδια του Dylan. Η πρώτη περιορισμένη έκδοση θα διατεθεί προς πώληση το 2019 και θα κοστίζει περίπου 300 δολάρια.

The New York Times / Lyndon French

Τα σχέδια των μπουκαλιών της standard σειράς, η οποία ήδη κυκλοφορεί, είναι επηρεασμένα από έργα του Bob Dylan.

«Μαζί θέλαμε να δημιουργήσουμε μια σειρά αμερικάνικων ουίσκι τα οποία, με τον δικό τους τρόπο, αφηγούνται μια ιστορία. Ταξιδεύω για δεκαετίες και έχω δοκιμάσει ορισμένα από τα καλύτερα ποτά που έχει να προσφέρει ο κόσμος του ουίσκι. Αυτό είναι ένα υπέροχο ουίσκι» δήλωσε ο Dylan για τη συνεργασία του με τον Bushala.

«Ο Dylan έχει αυτές τις ποιότητες που πραγματικά δουλεύουν καλά για ένα ουίσκι. Έχει μια υπέροχη αυθεντικότητα. Είναι η πεμπτουσία του να είσαι Αμερικάνος. Κάνει τα πράγματα όπως θέλει να τα κάνει» σχολίασε από την πλευρά του ο Bushala, συμπληρώνοντας πως όσοι έμειναν έκπληκτοι από την κίνηση «δεν ξέρουν πραγματικά τον Dylan».