Who is Who: The Puppini Sisters

who-is-who-the-puppini-sisters

ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Μία Ιταλίδα και δύο Αγγλίδες ανακάλυψαν την αγάπη τους για το ρετρό, τη vintage αισθητική και τον παλιομοδίτικο ήχο και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα μουσικό τρίο και να «ξανασερβίρουν» πασίγνωστα κομμάτια με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

- Η Marcella Puppini και η Kate Mullins γνωρίστηκαν όταν σπούδαζαν μουσική στο Trinity College Of Music στο Λονδίνο, όπου γνωρίστηκαν και με τη Stephanie O’Brien, η οποία ανήκε μαζί με τις άλλες δύο, στην αρχική σύνθεση του γκρουπ.

- Το 2004, η Puppini, επηρεασμένη από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Les Triplettes de Belleville», δημιούργησε τις Puppini Sisters και ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο single τους με τίτλο «Boogie Woogie Bugle Boy», μια διασκευή του τραγουδιού των Andrews Sisters, που ήταν μεγάλη τους επιρροή.

- Το 2006 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο «Betcha Bottom Dollar» και ο ήχος του ήταν jazz, pop, με τα φωνητικά των τριών κοριτσιών σε πρώτο πλάνο. Το δεύτερο album τους είχε τον τίτλο «The Rise and Fall of Ruby Woo» και περιείχε μόνο δικές τους συνθέσεις.

- Τον Ιούνιο του 2102, η O’ Brien ανακοίνωσε μέσα από τη σελίδα της στο facebook, ότι αποχωρεί από τις Puppini Sisters. Σύντομα αντικαταστάθηκε από την Emma Smith, που έκανε το ντεμπούτο της μπροστά στο κοινό τον περασμένο Νοέμβριο στο «The Graham Norton Show».

- Αυτό που τις έκανε να ξεχωρίζουν όμως, ήταν η αναβίωση ήχων χορευτικών και χαρούμενων, όπως το swing, το boogie-woogie και η jazz, σε συνδυασμό με τα ταιριαστά τους σύνολα, όλα vintage αισθητικής, που παραπέμπουν στη δεκαετία του ’40 και του ‘50.

- Εκτός από τις Andrews Sisters, ανάμεσα στις επιρροές τους συγκαταλέγουν και ονόματα της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως η Marilyn Monroe και η Audrey Hepburn, αστέρες του παλιού κινηματογράφου, όπως η Marlene Dietrich και ο Fred Astaire και φυσικά, σύγχρονα είδωλα της μουσικής, όπως η Kate Bush και οι Smiths. Όπως οι ίδιες δηλώνουν, τραγουδούν για θέματα σοβαρά, τυλιγμένα όμως, με την αθωότητα μιας παλιάς εποχής.

- Στα οκτώ χρόνια ύπαρξής τους, οι Puppini Sisters έχουν λάβει εκτός από χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, διεθνή αναγνώριση, ενώ θαυμαστές τους δηλώνουν αρκετές διάσημες προσωπικότητες και δημόσια πρόσωπα, από τον Πρίγκιπα Κάρολο μέχρι τη Cyndi Lauper.

- Το καινούργιο τους album φέρει τον τίτλο «Hollywood» και περιέχει κλασικές αγαπημένες επιτυχίες περασμένων δεκαετιών, από το «Moi Je Joue» και το «Moon River», μέχρι το «September Song» του Frank Sinatra.

- Οι τρεις «αδερφές» θα βρεθούν στην Αθήνα και το Gagarin 205 την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, για να τραγουδήσουν μπροστά στο ελληνικό κοινό, με guest τους Swing χορευτές «Athens Lindy Hop», τους Swingazoo, τους Belleville και τους Penny and the Swinging Cats.

Ροζίνα Αράπη