Δισκοκριτική: «The Abbey Road Sessions» Kylie Minogue

diskokritiki-the-abbey-road-sessions-kylie-minogue

ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Τον τίτλο «The Abbey Road Sessions» φέρει το άλμπουμ της Kylie Minogue, το οποίο είναι επετειακό – καθώς η αγαπημένη ερμηνεύτρια το κυκλοφορεί με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων στο τραγούδι - αλλά παράλληλα αποτελεί και το κύκνειο άσμα της στη δισκογραφία.

Έχοντας συμπληρώσει μια 25ετία παραμονής στην κορυφή της ποπ μουσικής, η διάσημη Αυστραλή τραγουδίστρια αποφάσισε να εγκαταλείψει το τραγούδι για να αφοσιωθεί στην υποκριτική.

Η Minogue ήδη διέκοψε τη μακροχρόνια συνεργασία της με τον μάνατζέρ της Torey Blamey, τον άνθρωπο που κατά δική της ομολογία, την έβαλε στη μουσική βιομηχανία.

Άνθρωποι του στενού της περιβάλλοντος ανέφεραν πως δεν αντέχει τις πιέσεις της μουσικής καριέρας. Επίσης, ειπώθηκε πως θέλει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στον εαυτό της και στην καριέρα της ως ηθοποιού.

Αξίζει, ωστόσο, να αναφέρουμε ότι πριν λίγο καιρό έδωσε μια απολαυστική sold out συναυλία στο Λονδίνο και ήταν πολύ ενθουσιασμένη, όμως ο πατέρας της και ο μάνατζέρ της έχουν διαφορετική άποψη για το προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η καριέρα της, με αποτέλεσμα να χαλάσουν την σχέση αλλά και την συνεργασία τους.

Η 44χρονη σήμερα Kylie, γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και είναι το πρώτο παιδί ενός λογιστή ιρλανδικής καταγωγής και μιας πρώην χορεύτριας από την Ουαλία. Η καριέρα της ξεκίνησε ως ένα παιδί θαύμα σε ένα αυστραλιανό τηλεοπτικό σίριαλ και στην ηλικία των έντεκα άρχισε να παίζει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, ενώ σύντομα εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες ποπ σταρ στο κόσμο.

Προς το τέλος του 1988, άφησε τη σειρά «Neighbours» - στην οποία συμμετείχε με επιτυχία, για να αφοσιωθεί πλήρως στη μουσική της καριέρα. Το ντεμπούτο της άλμπουμ «Kylie» (1988), ήταν μια συλλογή από κομμάτια με τους ήχους της ποπ και έφτασε στην κορυφή του καταλόγου πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πούλησε περισσότερα από 7 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, κυρίως με ισχυρές πωλήσεις στην Ευρώπη και την Ασία.

Ερχόμενοι στο σήμερα, το «The Abbey Road Sessions» ηχογραφήθηκε στα ομώνυμα θρυλικά στούντιο στο Λονδίνο, τα οποία έδωσαν το όνομά τους και στο ενδέκατο άλμπουμ του ιστορικού αγγλικού συγκροτήματος «The Beatles».

Το όμορφο ασπρόμαυρο artwork του cd δείχνει την ερμηνεύτρια από την μια να κρατάει ένα ρετρό μικρόφωνο και από την άλλη να κάθεται στην ουρά ενός πιάνου. Την ακρόαση του άλμπουμ - που περιλαμβάνει μεγάλες επιτυχίες της Minogue, ηχογραφημένες εκ νέου - ανοίγει το «All the Lovers», θυμίζοντάς μας το video clip, το οποίο γυρίστηκε έξω από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Los Angeles, με πρωταγωνιστές άνδρες και γυναίκες που βγάζουν τα ρούχα τους και μένουν με τα εσώρουχα για να σχηματίσουν ένα ανθρώπινο λόφο με την Kylie στην κορυφή. Η συνέχεια έρχεται με το πασίγνωστο hit του 2000 «On a night like this» σε μια πιο jazzy-soul ερμηνεία και το synth pop-dance «Better the devil you know». Μέσα από νέες ορχηστρικές γεννιούνται ξανά τα «Hand on your heart», «I believe in you», «Come into my world» και το πανέμορφο «Finer feelings», με την Αυστραλή pop-star, καστανή πλέον, να δίνει εντυπωσιακές ερμηνείες.

Το αγαπημένο «Confide in me» παρουσιάζεται - σαν να μην το έχει αγγίξει καθόλου ο χρόνος - πλαισιωμένο από τα «Slow», «Locomotion» και «Can't get you out of my head».

Στις καλύτερες στιγμές του άλμπουμ συμπεριλαμβάνεται το «Where the wild roses grow», στο οποίο τα φωνητικά τόσο της Kylie όσο και του Nick Cave, είναι εκ νέου ηχογραφημένα και το «Flower» που είχε ηχογραφηθεί για τις ανάγκες του άλμπουμ «Χ» αλλά δεν κατάφερε να μπει στο tracklist του, παρόλο που ήταν ένα από τα τραγούδια που είχε εντάξει στο πρόγραμμά της για την περιοδεία «The X Tour» που απολαύσαμε και στην χώρα μας το 2008.

Στην τελική ευθεία της νοσταλγικής ακρόασης μάς οδηγούν τα κάποτε «παρεξηγημένα» «I should be so lucky», «Love at first sight» και «Never too late», τα οποία ήρθε η ώρα να γνωρίσουν μια μορφή δικαίωσης σ’ ένα άλμπουμ γεμάτο γλυκιά μελαγχολία αναπόλησης περασμένων δεκαετιών.

Η Kylie Minogue - η οποία έχει πουλήσει περισσότερους από 80 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως – νικήτρια στην μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, φαίνεται να επιστρέφει δυναμικά στην ηθοποιία εγκαταλείποντας την λαμπρή, επιτυχημένη πορεία της στο τραγούδι.

Πρόσφατα, συμμετείχε στην ταινία «Holly Motors» του Leo Carax, που η ίδια αποκάλεσε μεγάλη ευκαιρία. Όσοι αγαπάμε να την ακούμε και να τη βλέπουμε πίσω από το μικρόφωνο, θα διατηρήσουμε τις όποιες ελπίδες υπάρχουν για ανάκληση της απόφασής της και θα περιμένουμε να την απολαύσουμε εκ νέου μέσα από τραγούδια και συναυλίες της. Περιμένοντας, θα αρκεστούμε σε κινηματογραφικά πλάνα, που σίγουρα θα «ομορφύνει» με τον δικό της, μοναδικό τρόπο.

Διαβάστε το Who is Who του click@Life για την Kylie Minogue εδώ

Καλλιτέχνης: Kylie Minogue

Album: «The Abbey Road Sessions»

Record Label: Parlophone Records

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης