Δολοφονήθηκε τελικά ο James Brown;

James-brown Steve Maisey
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του CNN ο θάνατος του θρύλου της soul ενδέχεται να μην οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Ο James Brown πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων το 2006 στην ηλικία των 73 ετών, μετά από εισαγωγή του σε νοσοκομείο της Ατλάντα με συμπτώματα πνευμονίας. Σύμφωνα με μια έρευνα του CNN, ο εμβληματικός μουσικός ενδέχεται τελικά να μην πέθανε από φυσικά αίτια. Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 2017, βασίζεται στις μαρτυρίες σχεδόν 140 ανθρώπων και δεκάδες χιλιάδες δικαστικών και αστυνομικών εγγράφων.

Αφορμή για την έρευνα ήταν η συνάντηση ενός δημοσιογράφου του ειδησεογραφικού δικτύου με την τραγουδίστρια και περφόρμερ σε τσίρκο Jacque Hollander, η οποία είχε συνεργαστεί με τον Brown την δεκαετία του 1980 και ισχυρίζεται πως την βίασε το 1988. Μετά την καταγγελία δεν ασκήθηκε δίωξη στον Brown, όμως η Hollander κράτησε αντίγραφα των εγγράφων, ταινιών και άλλων φερόμενων αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση.

AP

Κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα του CNN είναι ο Dr. Marvin Crawford, ο οποίος υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του Brown στο νοσοκομείο της Ατλάντα. Ο γιατρός όμως ισχυρίζεται πως υπήρξε δολοπλοκία, αφού η κατάσταση του Brown άλλαξε «πολύ γρήγορα» και πέθανε μέσα σε ένα βράδυ. Όταν ο Crawford συνέστησε να πραγματοποιηθεί αυτοψία, η κόρη του μουσικού, Yamma Brown, αρνήθηκε.

Το CNN επικοινώνησε αρχικά με την Yamma Brown, η οποία φέρεται να μην δεν έδωσε εξήγηση για την απόφαση της. Στην συνέχεια το ειδησεογραφικό δίκτυο επικοινώνησε με την άλλη κόρη του θρύλου της soul, Deanna Brown Thomas, σχετικά με τον ισχυρισμό πως o τάφος του πατέρα είναι άδειος. Σύμφωνα με το CNN η Brown Thomas δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την αναφορά.

Wikipedia

Η έρευνα του CNN είχε χωρισμένη σε τρία μέρη, με το πρώτο να εστιάζει στην εμπλοκή της Hollander, ενώ το δεύτερο εξετάζει τις ομοιότητες των θανάτων του Brown και τις δεύτερης συζύγου του Adrienne Rodriguez μετά από επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Το τρίτο μέρος περιστρέφεται γύρω από 15 ερωτηματικά σε σχέση με τον θάνατο του Brown, όπως μια μυστηριώδης τσάντα, ένα χειρόγραφο σημείωμα και έναν αινιγματικό άνδρα με το ψευδώνυμο «Ghost».

Διαβάστε την έρευνα του CNN για τον θάνατο του James Brown