Who is Who: P!nk

who-is-who-pnk

ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2013

Από ατίθαση και δυναμική νεαρή, η τραγουδίστρια από την Pennsylvania P!nk, αναδείχτηκε σε μια ώριμη pop star, ανέτρεψε με τον τσαμπουκά της τα καθιερωμένα πρότυπα και έκανε όλους να μιλάνε για το τελείως προσωπικό της στυλ.

-H Alecia Moore, όπως είναι το πραγματικό όνομα της P!nk, γεννήθηκε στο Abington της Pennsylvania. Αυτά που αγαπούσε ως παιδί ήταν η μουσική και ο αθλητισμός.

- Όταν ήταν έφηβη άρχισε να εμφανίζεται σε clubs της περιοχής της, με το ψευδώνυμο P!nk. Πέρασε από πολλές φάσεις στο στυλ και στη συμπεριφορά της, από το hip hop μέχρι τη rave και πολλά άλλα είδη. Μαζί με δύο φίλες της έφτιαξαν σε ηλικία 16 ετών το συγκρότημα Choice. Το πρώτο τους τραγούδι «Key To My Heart», κέντρισε το ενδιαφέρον του L.A. Reid, μεγάλου ιθύνοντα της μουσικής βιομηχανίας και ιδρυτή της LaFace Records, ο οποίος τους έκανε το πρώτο τους συμβόλαιο. Στη διάρκεια ενός πάρτι όμως, ο Reid, που έβλεπε ότι η P!nk ήταν η δύναμη του συγκροτήματος, της είπε να κάνει solo καριέρα ή να πάει… σπίτι της. Το group διαλύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες λίγο αργότερα.

-Το πρώτο single της P!nk με τίτλο «There You Go», ήταν αυτό που την σύστησε στο ευρύ κοινό. Η 18άχρονη P!nk, με τα ροζ κοντοκουρεμένα μαλλιά, τα τατουάζ και τα piercings ήταν το ακριβώς αντίθετο από την Britney Spears και τη Christina Aguilera, που τότε μεσουρανούσαν. Το ντεμπούτο album της «Can’t Take Me Home», που κυκλοφόρησε το 2000, πούλησε πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Από εκείνο το album, που είχε έντονες επιρροές από R&B και pop, ξεχώρισαν singles όπως το «Most Girls» και «You Make Me Sick». Οι N’Sync εντυπωσιάστηκαν από την εμφάνιση της και της πρότειναν να τους συνοδέψει στην αμερικανική περιοδεία τους. Σε αυτό βέβαια, βοήθησε και ο σύντομος αρραβώνας της με το μέλος της μπάντας Joey Fatone.

- To τραγούδι «Lady Marmalade», για το soundtrack της ταινίας «Moulin Rouge», στο οποίο συνεργάστηκε με τις Christina Aguilera, Mya, Lil’ Kim και Missy Elliot, σάρωσε στα charts, ανεβάζοντας τις μετοχές της στη βιομηχανία. Η Pink όμως, είχε βαρεθεί το προφίλ της κοπέλας με τον εφηβικό τσαμπουκά που θέλει μόνο να δημιουργεί προβλήματα και αποφάσισε να παρουσιαστεί ως μια ώριμη μουσικός.

Για το δεύτερο album της «Missundaztood» συνεργάστηκε με τη Linda Perry, την πρώην τραγουδίστρια τον 4 Non Blondes. Το πρώτο single «Get The Party Started», έφτασε στο Νο 1 των charts και κέρδισε δύο βραβεία Mtv. Το album είχε πιο ενήλικη χροιά, με κομμάτια που μιλούσαν για την προσωπική της ζωή και τη σχέση της με τους γονείς της, όπως το «Just Like A Pill» και «Family Portrait». Από το επόμενο της single, ξεχώρισαν το «U+Ur Hand» και το «Stupid Girls», στο videoclip του οποίου σατίριζε celebrities, όπως η Paris Hilton, η Lindsay Lohan και η Jessica Simpson.

-Πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που την επέλεξαν για να συνεργαστεί μαζί τους, όπως ο Justin Timberlake, η India Arie, η Hilary Duff και η Annie Lenox. Συμμετείχε στη διασκευή του single «We Are The World» και τραγούδησε και στο album του Eminem «Recovery».

-To 2008, το τραγούδι «So What» διέρρευσε στο διαδίκτυο. Ήταν το πρώτο single από το επερχόμενο album της «Funhouse» και μιλούσε για τον χωρισμό της από τον άντρα της, Carey Hart, ο οποίος όμως, εμφανίστηκε και στο videoclip για το τραγούδι. Όλο το album είναι αφιερωμένο στην επίπονη διαδικασία του χωρισμού, με τα κομμάτια όπως το «Sober», «Please Don’t Leave Me» και «Bad Influence», να ξεχωρίζουν. Μετά από το διαζύγιό τους, τελικά κατάφεραν να είναι και πάλι μαζί, ενώ πριν δύο χρόνια έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, την κόρη τους Willow.

- Το 2010 κυκλοφόρησε το «Greatest Hits…So Far!!!», που περιείχε και τις επιτυχίες «Raise Your Glass» και «Fuckin’ Perfect». Τον Φεβρουάριο του 2012, η P!ink ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, ότι βρίσκεται στη διαδικασία ηχογράφησης νέου υλικού. Το πρώτο single από το έκτο album της «The Truth About Love» ήταν το «Blow Me (One Last Kiss)» και ακολούθησε το «Try», για το videoclip του οποίου έλαβε επαίνους σχετικά με τις εξαιρετικές χορευτικές της ικανότητες.

- Η P!nk λατρεύει να εντυπωσιάζει με τις χορογραφίες της και η trapeze εμφάνισή της (μιμούμενη τους ακροβάτες του τσίρκου) στα βραβεία Grammy πριν μερικά χρόνια, έκανε όλο το κοινό να τη χειροκροτήσει θερμά.

- Η P!nk με το κάτι παραπάνω από ιδιαίτερο στυλ της, την τόλμη της και την εξέλιξή της, έχει ξεφύγει από τα στεγανά της pop και έχει στρώσει το δρόμο για νέες stars, όπως η Lady Gaga, η Katy Perry και η Rihanna.

Φωτογραφίες:www.pinkspage.com

Ροζίνα Αράπη