10 συμβουλές επιβίωσης για τα καλοκαιρινά φεστιβάλ

10-sumboules-epibiosis-gia-ta-kalokairina-festibal

ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Το καλοκαίρι για τους μουσικόφιλους σημαίνει φεστιβάλ και αυτή δεν είναι μια διαδικασία που διαρκεί μόνο την ημέρα της διεξαγωγής, αλλά οι βετεράνοι του χώρου γνωρίζουν ότι απαιτείται σωστή προετοιμασία και δημιουργία κανόνων που θα φτιάξουν τις κατάλληλες συνθήκες για να απολαύσετε την εμπειρία στο έπακρο.

Πώς θα προστατευτείτε από τον ήλιο; Πώς θα επιλέξετε ποια ονόματα θα επιλέξετε να δείτε; Θα αποφύγετε τελικά τις δημόσιες τουαλέτες; Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι εύλογα και προφανή, και για αυτό το λόγο υπάρχει ο δεκάλογος του σωστού θαμώνα των καλοκαιρινών φεστιβάλ.

Να θυμάστε πού παρκάρατε

Να είστε σίγουροι για το ακριβές σημείο που παρκάρατε και εφόσον υπάρχει να θυμάστε γράμμα και αριθμό. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να φεύγετε εξουθενωμένοι από ένα φεστιβάλ και να αναζητάτε το αυτοκίνητό σας μέσα σε μια θάλασσα από άλλα αυτοκίνητα. Λόγω της κίνησης είναι αρκετά δύσκολο να φύγετε από το πάρκινγκ. Μην το κάνετε λοιπόν ακόμη πιο δύσκολο.

Αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι απαραίτητος εξοπλισμός στα φεστιβάλ. Δεν είναι λιπαρό και είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί. Και το σημαντικότερο είναι ότι θα προστατέψει το δέρμα σας όλη τη μέρα καθώς ψήνεστε στις καυτές ακτίνες του ήλιου. Συνήθως δεν το συνειδητοποιείτε όταν μαζεύετε ένα έγκαυμα καθώς περνάτε καλά σε ένα φεστιβάλ, Βάλτε λοιπόν, αντηλιακό σε όλο σας το εκτεθειμένο δέρμα και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο λαιμό.

Φάτε ελαφρά

Μην το ρίξετε στα φαστ φουντ πριν πάτε στο φεστιβάλ και μην ξοδέψετε τα χρήματά σας στις καντίνες γιατί εκτός του ότι είναι ακριβά, είναι βαριά και θα περάσουν γρήγορα στον οργανισμό σας ώστε μετά από λίγο να χρειαστεί να επισκεφθείτε την τουαλέτα. Επιλέξτε λοιπόν κάποια υγιέστερη επιλογή όπως φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα, καρότα και σέλερι. Μπορείτε να τα χωρέσετε εύκολα σε πλαστικές σακούλες.

Ορίστε χρονοδιάγραμμα

Πολλά φεστιβάλ έχουν διαδραστικά online ημερολόγια με λειτουργίες που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα χρονοδιαγράμματα. Με αυτό τον τρόπο δε θα χάσετε καμία συναυλία από αυτές που σκοπεύετε να δείτε. Θα βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως χάνοντας τα αγαπημένα σας συγκροτήματα ενώ έχετε ξεχαστεί σε κάποια άλλη σκηνή.

Ελέγξτε το αλκοόλ

Δεδομένου ότι δε θέλετε να καταλήξετε να βγάζετε ό,τι έχετε πιει και να βρεθείτε λιπόθυμοι πριν ξεκινήσει να παίζει η αγαπημένη σας μπάντα, ελέγξτε την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνετε. Ο καλύτερος τρόπος να πιείτε το ποτό σας είναι όταν θα έχει πέσει ο ήλιος ώστε να είναι πιο δροσερό, και πάντα με μέτρο ώστε να έχετε τον έλεγχο των κινήσεών σας στο χώρο του φεστιβάλ.

Μείνετε ασφαλείς σε ομάδες

Βεβαιωθείτε ότι θα μείνετε σε ζεύγη με την παρέα σας στο φεστιβάλ. Αφού είναι πολύ πιθανό να τελειώσει η μπαταρία του κινητού σας από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βγάζετε ή από τη χρήση μηνυμάτων ή ίντερνετ, φροντίστε να μείνετε ενωμένοι. Αν πρέπει να χωρίσετε συμφωνήστε σε ένα σημείο συνάντησης σε μια συγκεκριμένη ώρα για να επιστρέψετε.

Επιλέξτε τα σωστά παπούτσια

Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη επιλογή πέρα από sneakers. Σε καμία περίπτωση μη φορέσετε σανδάλια αφού το έδαφος στα φεστιβάλ γίνεται λασπώδες ακόμη και όταν δε βρέχει. Να φοράτε αθλητικά παπούτσια και να είστε προετοιμασμένοι ότι θα καταστραφούν. Προστατεύουν τα πόδια σας αν βρεθείτε στη μέση κάποιου moshpit και τα κρατούν καθαρά και τα υποστηρίζουν μετά από μια κουραστική μέρα.

Καπέλο και γυαλιά ηλίου

Φορέστε ένα καπέλο και γυαλιά ηλίου ώστε να προστατέψετε τα μάτια σας. Τα γυαλιά θα σας βοηθήσουν να δείτε καλύτερα όταν ο ήλιος λάμπει πάνω στη σκηνή. Επίσης ένα καπέλο βοηθά αρκετά. Τα γυαλιά θα πρέπει να καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος γύρω από τα μάτια σας τα οποία είναι επιρρεπή σε ρυτίδες.

Πακετάρετε ένα σακίδιο

Κρατήστε το σακίδιό σας ελαφρά εφοδιασμένο με το πορτοφόλι σας σε μια τσέπη με φερμουάρ, και σίγουρα με ένα λεπτό αδιάβροχο σε περίπτωση που ανοίξουν οι ουρανοί. Σιγουρευτείτε να φέρετε επιπλέον χρήματα και κάλτσες. Αυτές είναι μικρές και εύκολες στη μεταφορά ανέσεις που θα βελτιώσουν την εμπειρία του φεστιβάλ.

Ενυδατωθείτε

Να πίνετε πολύ νερό. Πριν από το φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια και μετά από αυτό. Και να είστε προετοιμασμένοι να ουρήσετε. Το καλό βέβαια είναι ότι θα βγάλετε μέσω ιδρώτα ό,τι νερό καταναλώσετε οπότε ίσως να μη χρειαστεί να επισκεφθείτε τη δημόσια τουαλέτα. Είναι πάντως σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι για αυτό πίνετε νερό όσο το δυνατό συχνότερα.