Release Athens 2023: Απολαύσαμε τους Madrugada με καλοκαιρινό ψιλόβροχο

madrugada-release
ΤΡΙΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Αν και είχαμε ανησυχία για το αν ο καιρός θα στεκόταν στο ύψος του για την 6η ημέρα του Release Athens, τελικά η ολιγόλεπτη βροχή ήρθε σαν παραγγελία και ολοκλήρωσε την ατμόσφαιρα με πρωταγωνιστές τους Madrugada.

Σε μια εκλογική Κυριακή που δημιούργησε ένα αίσθημα απαισιοδοξίας για το μέλλον, η έκτη μέρα του Release ήρθε να μας χαϊδέψει απαλά στο κεφάλι και να μας πείσει ότι μπορεί και όλα να πάνε καλά στο τέλος, ειδικά αν έχουμε το κατάλληλο μουσικό background στη ζωή μας.

Η ημέρα κινήθηκε σε νόρμες alternative, indie rock, με την αρχή να κάνουν οι Pink Vanity, ένα απ’τα καλύτερα ονόματα της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής που απαρτίζεται από δυο αδέρφια, τους Κωνσταντίνο και Αλέξανδρο Κρομμύδα, που μετρούν 3 χρόνια παρουσίας στην indie-rock σκηνή της Ελλάδας. Παρά τη ζέστη της ημέρας, έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα στο λιγοστό κοινό που καταφτάνει πάντα πρώτο στις συναυλίες και τα φεστιβάλ, τιμώντας όλα τα ονόματα που συμμετέχουν.

Των «φρονίμων τα παιδιά» που έφτασαν νωρίς, απόλαυσαν και Baxter Dury που βγήκε ακριβώς στη συνέχεια και έδωσε ρυθμό στην Πλατεία Νερού, τόσο με τη μουσική, όσο και με την παρουσία και την κίνησή του, παίζοντας κυρίως τραγούδια από το νέο δίσκο του "I Thought I Was Better Than You". Το φινάλε στο “Aylesbury Boy” και οι φοβερές εκτελέσεις στα “Palm Trees”, “Miami” και φυσικά το “Baxter These Are My Friends” (του Fred Again), με το οποίο μας αποχαιρέτησε, ήταν τα highlights της βραδιάς για τον γιο του βρετανού τραγουδιστή, στιχουργού και ηθοποιού, Ian Dury, που επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα. Κι όσο κι αν το κοινό δεν αλληλεπίδρασε όπως θα άρμοζε στην παρουσία του Dury, υπήρξε αρκετός κόσμος που συνειδητοποίησε το μέγεθος του καλλιτέχνη, μέσα από τη φωνή και τον ιδιαίτερο, απόκοσμο χορό του.  

Πρώτη φορά και για τις Wet Leg, οι οποίες ξεκίνησαν συνεσταλμένα, αλλά κατάφεραν σταδιακά να ξεσηκώσουν το κοινό, να το προκαλέσουν να συμμετάσχει και να το ζεστάνουν πριν τους headliners, που λίγο ή πολύ ήταν αυτοί για τους οποίους έδωσαν οι περισσότεροι το ραντεβού τους στο Φάληρο. H Rhian Teasdale και η Hester Chambers που μετρούν μια πενταετία ως Wet Leg εντυπωσίασαν τόσο με την παρουσία τους, όσο και με τα κιθαριστικά τους riff και τα φωνητικά ξεσπάσματά τους, με τα "Chaise Longue", "Wet Dream" και "Ur Mum" να είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια τους που μας έβαλαν σε ρυθμό.

Στις 23.15 βγήκαν «Εγγλέζοι», οι Νορβηγοί Madrugada χωρίς να χάνουν χρόνο για μια ακόμη συνάντηση με το αγαπημένο τους κοινό, που δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους. Σαν άλλοι Thievery Corporation, Moby, Scorpions που επίσης ανανεώνουν συχνά το ραντεβού τους μαζί μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι Madrugada δεν άφησαν να περάσει ούτε ένας ολόκληρος χρόνος μετά την τελευταία τους εμφάνιση στο Καλλιμάρμαρο τον Σεπτέμβριο του '22. Η φωνή του Sivert Høyem, ανεξαρτήτως το μέγεθος που εκτιμά κάποιος την μπάντα, μπορεί αντικειμενικά να αποτελέσει χάδι στην ψυχή, όπερ και εγένετο και την Κυριακή το βράδυ. Από τα ηχεία του Release ακούσαμε κάποια από τα πλέον αγαπημένα τραγούδια, με το “Strange Color Blue” να συγκινεί όσες φορές κι αν το έχει δει live κανείς. Τα “Nobody Loves You Like I Do”, “Salt”, “Vocal”, “Majesty”, όπως και η πανέμορφη εκτέλεση του “Norwegian Hammerworks Corp.” που παίζουν σπάνια, συμπλήρωναν την playlist τους, ενώ το ολιγόλεπτο ψιλόβροχο ταίριαξε ιδανικά με το “The Kids Are On High Street” προκαλώντας την έκπληξη του Sivert που μας είπε «Στη Νορβηγία όλοι μελαγχολούν με τη βροχή, αλλά σε εσάς φτιάχνει το κέφι!». Highlight και το “Electric” με την ντισκομπάλα πάνω από τη σκηνή να φωτίζεται σαν αστέρι.

Κι αφού μας αποχαιρέτησαν μετά το encore τους, δώσαμε άτυπα ραντεβού ξανά κάποια στιγμή στο μέλλον, όπου θα βρεθούμε και πάλι σαν να μην πέρασε μια μέρα.

To Release Athens 2023 συνεχίζεται

27.06 > Parkway Drive, Soulfly, Triptykon performing Celtic Frost, Skybinder
28.06  >  Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn, Bleed from Within

Info
releaseathens.gr 
Εισιτήρια: releaseathens.gr / viva.gr

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]