Ξεχωριστή γιορτή για τους Iron Maiden

iron-maiden-photographed-in-ottowa-2022-copyright-John-mcmurtrie JOHN McMURTRIE
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Ένα ξεχωριστό κόμικ άλμπoυμ κυκλοφορεί για τα 40 χρόνια του Piece Of Mind.

Η χρονιά που τελειώνει, σηματοδοτεί τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ των Iron Maiden, Piece Of Mind (16/5/1983). Για το λόγο αυτό, η μπάντα συνεργάστηκε με τη γνωστή Αμερικάνικη εταιρία κυκλοφορίας κόμικ, Z2 για μια έκδοση-αφιέρωμα στο εν λόγω άλμπουμ. 

Η έκδοση περιλαμβάνει την αφρόκρεμα των σεναριογράφων και σχεδιαστών κόμικ, οι οποίοι ανέλαβαν να γράψουν την ιστορία ή να ντύσουν με σκίτσο το κάθε ένα από τα 9 τραγούδια του άλμπουμ. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι την ιστορία του τραγουδιού Revelations ανέλαβε ο ίδιος ο τραγουδιστής της μπάντας Bruce Dickinson, μιας και το Revelations είναι και το πρώτο χρονικά τραγούδι που υπογράφει ο ίδιος σε μουσική και στίχο.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας είναι η 21η Νοεμβρίου και υπάρχουν διαθέσιμες αρκετές εκδόσεις, απλές και συλλεκτικές. 

Η Z2 δεν είναι καινούρια στη συνεργασία της με μουσικούς. Από τον χώρο του Heavy Metal, κόμικ άλμπουμ έχουν κυκλοφορήσει για τους Anthrax, Pantera, King Diamond, Judas Priest, Dio, In Flames και άλλους ενώ υπογράφουν και εκδόσεις για τους Elvis Presley, Blondie, Cypress Hill, Gorillaz, The Doors, RZA και πολλούς άλλους.