Ο σεφ Τάσος Αντωνίου δηλώνει: «Μαμά, πεινάω, αλλά θα μαγειρέψω εγώ»

mamapeinaw
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Από τις εκδόσεις Key Books.

H παρουσίαση

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Key Books διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάσου Αντωνίου, με τίτλο «Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ». Με τον food blogger και σεφ Τάσο Αντωνίου θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Χρυσούλα Κυριακοπούλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Το βιβλίο

Ο αγαπημένος δημιουργός του Μamapeinao.gr, food blogger και σεφ Τάσος Αντωνίου μάς καλεί σε ένα πλούσιο, χορταστικό και υγιεινό γευστικό ταξίδι στις μεγάλες αγάπες της ζωής του: το comfort food, τις κουζίνες του κόσμου, την ισορροπημένη διατροφή και το φαγητό της… μαμάς.

Μπορεί ένα φαγητό να είναι νόστιμο και γρήγορο; Εύκολο και υγιεινό; Μπορεί να είναι όπως το φτιάχνει η μαμά σου – και λίγο καλύτερο; Θα σου έφτιαχνε ποτέ η μαμά σου πίτσα στο τηγάνι, smash burger ή cacio e pepe; Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου περιλαμβάνει 83 συνταγές που, εκτός από λαχταριστές, είναι εξαιρετικά απλές στην προετοιμασία τους – για λιγότερο χρόνο, αλλά και περισσότερη διασκέδαση στην κουζίνα. Γιατί εκτός από τις αγαπημένες σου συνταγές, με αυτό το βιβλίο θα μπορείς να μαγειρεύεις και φαγητά που ίσως να έχεις φάει σε εστιατόρια και σε ταξίδια, χωρίς να χρειάζεται να είσαι σεφ.

Συνταγές από την Ελλάδα, την Αμερική και την Ιταλία έως το Μεξικό, την Κίνα και την Ταϊλάνδη, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες, άγνωστα υλικά και δύσκολες τεχνικές. Νόστιμα, υγιεινά και πρωτότυπα πιάτα για δημιουργικές στιγμές στην κουζίνα και λαχταριστά γεύματα στο τραπέζι.

«Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ». Και, γιατί όχι, να της κάνεις και το τραπέζι!

Ο συγγραφέας

O Τάσος Αντωνίου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1981. Σπούδασε Επικοινωνία στο Αμερικάνικο Κολέγιο. Έχει εργαστεί σε πολλά μέσα ενημέρωσης (τηλεόραση, περιοδικά και websites). Έχει μαγειρέψει με σεφ παγκοσμίου φήμης, όπως ο Jamie Oliver. Το 2009 το πάθος του για το φαγητό τον οδήγησε στην ίδρυση του Mamapeinao.gr, μιας πλατφόρμας αφιερωμένης στο food culture. Ταξιδεύει συχνά, αρθρογραφεί σε περιοδικά, έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ έχει και δικό του κανάλι στο YouTube, με πάνω από 100.000 συνδρομητές και 15.000.000 views. Έχει τιμηθεί με το Gourmand World Cookbook Award.