Rotting Christ: Τον Μάιο ο νέος δίσκος, όλες οι πρώτες πληροφορίες

rotting-christ
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Την κυκλοφορία του νέου τους, 14ου studio άλμπουμ τους με τίτλο Pro Xristoy (Προ Χριστού), ανακοίνωσαν οι Rotting Christ.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαΐου από τη Season Of Mist Records (δισκογραφικό σπίτι της μπάντας για πάνω από 15 χρόνια πια), θα περιέχει 10 καινούρια τραγούδια (+2 bonus στις διάφορες φυσικές εκδόσεις του δίσκου) και στιχουργικά είναι ένα μεγάλο ταξίδι στους πολιτισμούς που υπήρξαν και άνθισαν πριν την εποχή του Χριστιανισμού. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για το εξώφυλλο του δίσκου που είναι πίνακας του Αμερικάνου Thomas Cole (1801-1848) και πιο συγκεκριμένα, ο τέταρτος πίνακας της σειράς Η Πορεία της Αυτοκρατορίας και ονομάζεται Καταστροφή.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι Rotting Christ φέτος γιορτάζουν τα 35 χρόνια ζωής και δράσης και έχουν σκοπό να περιοδεύσουν και να γιορτάσουν την επέτειο μαζί με τους οπαδούς τους. Έτσι λοιπόν, τον Φλεβάρη και τον Μάρτη θα βρίσκονται για περιοδεία στη Λατινική Αμερική, ενώ περαιτέρω εμφανίσεις θα ανακοινωθούν σύντομα. Και δεν ξεχνάμε τη μεγάλη συναυλία τους, στα πλαίσια των Rockwave Nights, στις 29 Ιουνίου στο θέατρο του Λυκαβηττού.

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected]