Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Therion;

therion-band
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Ο Christopher Johnsson, ιθύνων νους και βασικός συνθέτης των Therion είναι ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τη μουσική του εξαιρετικά σοβαρά.

Και γι’ αυτό σίγουρα δεν φταίει η ενασχόληση του με την κλασική μουσική που θεωρείται ότι ανήκει στις «σοβαρές» μουσικές (αν και κάποιος θα πρέπει να μας πει κάποια στιγμή, με ποια κριτήρια ορίζεται μια μουσική ως σοβαρή ή όχι) και σίγουρα όχι με τους παρόντες νόμους του εμπορίου της μουσικής που θα τον έβγαζαν αναχρονιστικό, έναν άνθρωπο που κατάφερε να κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ σε 3 χρόνια συνεχόμενα.

Ο 51χρονος Σουηδός (νυν κάτοικος Μάλτας) είναι επίσης δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και μέσω αυτών, όχι απλά συνομιλεί με τους οπαδούς του ανά τον κόσμο για ό,τι απασχολεί το σχήμα του, αλλά ανακοινώνει και το τι μέλλει γενέσθαι για τους Therion. Έτσι λοιπόν, με μία μακροσκελή δήλωσή του στο Facebook και αφού μας ευχαρίστησε για την απίστευτη αποδοχή της τριλογίας Leviathan, μας ενημέρωσε ότι θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα από αυτούς, διευκρινίζοντας ότι στο μέλλον θα υπάρξουν πολλά ακόμα άλμπουμ των Therion.

Ο ίδιος θα αφοσιωθεί από εδώ και για το επόμενο, μεγάλο χρονικό διάστημα στη δημιουργία όχι ενός, αλλά 2 άλμπουμ με το project που διατηρεί με τίτλο Luciferian Light Orchestra, ένα σχήμα που παίζει 70’s ψυχεδελικό rock. Τα εν λόγω άλμπουμ, όχι απλά έχουν γραφτεί, αλλά σε ένα μεγάλο βαθμό, έχουν ηχογραφηθεί.

Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την ανάγκη να κάνει και ένα άλμπουμ κλασικού Heavy Metal, το οποίο, όπως τόνισε, το χρωστάει στον 11χρονο εαυτό του, μιας και το κλασικό heavy metal ήταν που μπήκε στη ζωή του και τον έκανε έναν από τους πιο πρωτοπόρους και ιδιαίτερους καλλιτέχνες του ιδιώματος. Το άλμπουμ αυτό είναι επίσης γραμμένο και εν μέρει ηχογραφημένο. Διευκρίνισε δε, ότι για κανένα από τα δυο αυτά σχήματα δεν θα γίνουν συναυλίες.

Για το θέμα των περιοδειών και των συναυλιών μας ενημέρωσε ότι πια η μπάντα θα είναι πιο επιλεκτική για το που θα παίζει, έχοντας σαν γνώμονα την προσέλευση του κόσμου, καθώς και τις πληρωμές του σχήματος. Έτσι ανακοίνωσε πως μάλλον δεν θα ξαναπεριοδεύσει στην Αμερική, ενώ και η Ευρώπη θα βλέπει πολύ πιο επιλεκτικά τους Therion.

Η περιοδεία για την προώθηση του Leviathan III ξεκίνησε με ένα sold out show στο Μεξικό με σύμπραξη κλασικής ορχήστρας και χορωδίας (είχαν να κάνουν τέτοια συναυλία 15 χρόνια) σε ένα κοινό που ξεπέρασε τα 11.000 άτομα. Το συγκρότημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας που τους ξαναφέρνει και από τα μέρη μας Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο club Fuzz και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Principal Club Theater. Στο τέλος του Μαρτίου θα βρίσκονται για 3 συναυλίες στην Κίνα.

Τις συναυλίες επί ελληνικού εδάφους, ανοίγουν οι The Silent Wedding

Εισιτήρια στο more.com και στο public.gr

Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected]