Super συνεργασία μελών των Anthrax & Foo Fighters

-dave-kai-anthrax-in-the-studio-anthrax-in-the-studio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Φαινόταν σαν χαμένη στο χρόνο η ιδέα του αυθόρμητου jamming διάφορων μουσικών και η δημιουργία καινούριας ή διαφορετικά παιγμένης μουσικής. Και με είδηση σαν την παρακάτω, τουλάχιστον δεν χάνουμε την πίστη μας σε αυτό.

Οι Scott Ian και Charlie Benante, κινητήριοι μοχλοί των Anthrax και ο πανταχού παρών Dave Grohl των Foo Fighters, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα καινούριο project με τίτλο G.B.I. (Grohl, Benante, Ian) και την κυκλοφορία του ειδικού single The Regulator, που είναι διασκευή στο τραγούδι των θρυλικών Bad Brains, ενός από τα πιο σημαντικά σχήματα του Αμερικάνικου Punk.

Ο ίδιος ο Scott Ian αφηγείται: Οι Anthrax ηχογραφούσαν το νέο τους άλμπουμ στο στούντιο 606 (ιδιοκτησίας του Dave Grohl) και οι Foo Fighters ήταν επίσης εκεί, προβάροντας. Ο Dave πέρασε από το χώρο μας και άκουσε το νέο υλικό ενώ και εμείς, πήγαμε και παρακολουθήσαμε την πρόβα τους. Την επόμενη μέρα του έστειλα μήνυμα, λέγοντας του ότι χάρηκα πολύ που τον είδα και τον ρώτησα αν θα προβάρανε και σήμερα γιατί θα πήγαινα στο στούντιο να γράψω κιθάρες. Επίσης τον ρώτησα αν θα ήθελε να ηχογραφήσουμε κάποια διασκευή Minor Threat ή Bad Brains. Μου απάντησε κατευθείαν με τον σύνδεσμο για το τραγούδι The Regulator των Bad Brains. Του είπα ότι θα είμαι εκεί στις 12.30. Μου απάντησε ότι θα τα πούμε στις 13.00. Ο Dave έπαιξε τύμπανα και τραγούδησε, ο Charlie έπαιξε μπάσο και εγώ κιθάρα. Παίξαμε το τραγούδι 2 φορές ζωντανά και οι 3 μαζί και αυτό ήταν. Αποφασίσαμε να δώσουμε όλα τα έσοδα από την κυκλοφορία για την ενίσχυση του ηγέτη των Bad Brains, H.R. (Paul D. Hudson) που υποφέρει από σοβαρές αρρώστιες. Επίσης αποφασίσαμε να κυκλοφορήσει ως μέρος της Record Store Day 2024 για να βοηθήσουμε και τα δισκάδικα. 

Το συλλεκτικό αυτό 7'' θα κυκλοφορήσει στις 20 Απριλίου ως μέρος της Record Store Day σε 4.000 αντίτυπα. Δεσμευόμαστε να ξαναγυρίσουμε και να σχολιάσουμε πιο συγκεκριμένα το φαινόμενο R.S.D., μέχρι τότε όμως, στο recordstoreday.com μπορείτε να μπείτε και να δείτε τον ειδικό κατάλογο κυκλοφοριών και επανακυκλοφοριών που σχεδιάζονται για φέτος. 

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected]